17. 4. 2013 Superliga (7) KOMENTÁŘŮ

Finálové prize money: v banku bude 400 000, ale i překvapení

 



Vítězové extraligy se mohou těšit na pěknou finanční injekci. Mezi 4 Superfinalisty se rozdělí hned 400 000 korun! Prize money tak nemotivuje už jen týmy v pohárové soutěži…

Ještě loni mohl český mistr závidět vítězi domácího poháru. Tahle soutěž totiž byla díky vstupu partnera – České pojišťovny – velmi zajímavou, a to nejen pro absolutní vítěze. Na dílčí peníze si přišly i úspěšné kluby z regionů.

Tentokrát se ale vytáhla i extraliga. V banku je před Superfinále hned 400 000 korun!

Jak budou peníze rozděleny?

200 000 – vítěz mužské extraligy
120 000 – vítězky ženské extraligy

Něco tedy zbude i pro poražené týmy. Čeští šampioni pak také dostanou pozvánku na říjnový Pohár mistrů, který se tentokrát bude hrát od 2. do 6. října v Tampere. V posledních letech sice florbalová unie týmům na cestu do dějiště turnaje setkání mistrů přispívala (mužům až 80 000, ženám 50 000), tentokrát však i vzhledem k výši prize money pojedou vítězové Superfinále na sever za své.

A ještě jedna poznámka. Poprvé budou také vyhlášeni nejužitečnější hráči obou finále. Cenu má věnovat další partner České florbalové unie – firma Volkswagen. Dostanou snad hrdinové s titulem „MVP“ klíčky od nějakého auta…?


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Jirásek napsal:

    A proč se bude dávat prize money, když není ve finále téčko? To se příští rok asi zase zvedne cena licencí na sezonu, aby kluci odjeli ne volkswagenem, ale rovnou audinou :))

  • david napsal:

    jsem rád, že budu mít další rok o kilo dražší licenci 😀

  • Propaganda napsal:

    Proč taky nenapíšete, že zároveň s prizemoney zrušila unie podporu pro zástupce ČR na Poháru mistrů…čímž pádem na tomhle vydělá snad leda poražený finalista, kterému to pokryje náklady zápasu (pro mistra se z pohledu příjmu od unie nemění vlastně vůbec nic). Aha, chápu…Šuman a spol. by nevypadali superfinálově…

  • ... napsal:

    :DDD superwhat? 200 000 – 80 000 …

  • petr napsal:

    Další rádoby počin, ale peníue jdou alespoň do klubů, které je snad užitečně využijí. Naproti tomu těch 20 bigboardů po Praze také něco stálo, ale byly to z Unie zcela vyhozené peníze. Na Superfinále přijdou jen fandové florbalu, nikdo ostatní z veřejnosti. Projděte si počty příspěvků v diskuzích o florbalu na nejznámějších zpravodajských serverech (pokud už vůbec něco uveřejní) a zjistíte, že tam nikdo nepřispívá. Nikoho z věčných diskutérů, kteří jinak čile přispívají pod diskuze o ostatních sportech, prostě florbal nezajímá. Florbal je stále ve veřejnosti brán jako okrajový sport a nic na to nnemění ani stále sílící členská základna registrovaných oddílů a hráčů. A možná je to zatím dobře, jakmile do kolektivních sportů vstoupí komercionalizace, tak to může spíš uškodit.

Napsat komentář

*