20. 4. 2013 Superliga (17) KOMENTÁŘŮ

VÍTKOVICE JSOU OPĚT NA TRŮNU! Čtyři roky čekání skončily, Chodov smutní

 



Vítkovice se po čtyřech letech opět vyšplhaly na florbalový trůn. K superfinálovému vítězství nad Chodovem je nasměrovala hlavně úvodní část, ve které se dvakrát trefil Lukáš Veltšmíd a vytvořil svému týmu výhodnější pozici. Chodov se snažil o vyrovnání, hlavně v samém závěru, ale Vítkovice už si svůj první triumf v Superfinále nenechaly ujít.
VIDEO: Aktulizace 20.4. – 20:50 hodin.

FOTOGALERIE ZE ZÁPASU ZDE

Vítkovice v úvodu dostaly svého soupeře pod tlak. Ten vyvrcholil v sedmé minutě prvním zásahem. Chodovští při přechodu do útoku ztratili míček, toho využil Lukáš Veltšmíd a naprosto nechytatelnou střelou do horního růžku rozjásal své spoluhráče a rovněž početný kotel vítkovických fanoušků.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OsmBvPqaCfc[/youtube]

Ačkoliv pak i Chodov začal vystrkovat růžky, podruhé v první části inkasoval. V hlavní roli opět Lukáš Veltšmíd. Tentokrát prošel celou chodovskou obranou a lehkým obloučkem přehodil i Bindera. Vítkovice tak po první třetině vedly o dvě branky.

Pražané ve snaze něco změnit trochu pozměnili složení své sestavy a i oni se konečně dočkali superfinálové branky. Zozulák se protáhl kolem mantinelu, poslal míček na Sýkoru, který ho jednoduše uklidil do sítě.

Vítkovice se pak ovšem opět trochu vzpamatovaly. Nejprve využil přesilovku po nádherné kombinaci Lukáš Hrubý, jenž se trefil rovněž loni, a pak vítkovické vedení navýšil ještě Martin Tokoš.

Lukáš Veltšmíd

Lukáš Veltšmíd

Chodovští znovu ožili po brance Wahlgrena. Míček skotačil před hranicí velkého brankoviště a Švéd v barvách Chodova ho dokázal přišpendlit do šibenice.

Pražané si střeleckou formu přenesli i do poslední dvacetiminutovky. Sýkora zachytil vítkovickou rozehrávku, naservíroval míček Dóžovi, který ho chladnokrevně poslal do sítě. O několik minut později mohl vyrovnat Zozulák, ale z bezprostřední blízkosti nastřelil jen brankáře Ciompu.

Chodov měl i v závěru několik šancí, které mohly skončit vyrovnáním, ale Vítkovice se už ubránily. Tentokrát neměli Daniela Foltu, který finále rozhodl před čtyřmi lety, nýbrž Lukáše Veltšmída, jenž nasměroval svůj tým k vítězství. Osm hráčů z Vítkovic tak může slavit svůj druhý mistrovský titul.

FOTOGALERIE ZE ZÁPASU ZDE

1. SC Vítkovice – TJ JM Chodov 4:3 (2:0, 2:2, 0:1)
Branky: 7. Veltšmíd (Tokoš), 18. Velštmíd, 27. Hrubý (Suchánek), 33. Tokoš (Suchánek) – 24. Sýkora (Zozulák), 36. Wahlgren (Christiansson), 41. Dóza (Sýkora). Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Diváci: 10 451.

Sestavy:
Vítkovice: Ciompa – P. Suchánek, Veltšmíd, Hubálek, Kološ (50. Heczko) – Tokoš, L. Hrubý, Sladký – Žydel, Hájek, Matúš. Trenér: Radomír Mrázek.
Chodov: Binder – Kotlas, Christiansson, Sýkora, Bouša, Cepek, Pražan – Pražák, Jendrišák, Wahlgren – Schubert, Mikeš, Zozulák – D. Podhráský, Dóža, Klápa. Trenér: Radim Cepek.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • fanda napsal:

    myslím, že mrázek to vystihnul – je to vítězství vůle a bojovnosti, dnes totiž nastoupil poloviční lazaret, po mladé boleslavi a brnu bylo zázrak, že zůstalo deset hráčů schopných jakžtakž hrát… chodov nedokázal této výhody vůbec využít ve svůj prospěch, což je samozřejmě dobře pro vítkovice. klobouk dolů – pánové !!!!

    • petr napsal:

      A to hráli presing a osobní obranu už před brankovištěm Chodova, což Chodovu dělalo neskutečné problémy a neschopnost reagovat na tuto taktiku Vítkovic jim prohrála zápas.

  • Helena Jončová napsal:

    Chlapci všem velké díky za krásný florbal!

  • ;) napsal:

    A ted mluvte vy heteri:) vitkoviceeeee ceeest;)

  • SD napsal:

    Florbal byl parádní, ale chtělo by to opět hrát na 4 vítězný zápasy. To jedno superfinále nemá žádnou vypovídající hodnotu o tom který tým je lepší.

    • Vit napsal:

      Dneska si myslim ze Vitky hraly paradne a zaslouzily si to, ale je pravda, ze mi prijde ze Chodov se rozjizdi az druhy, treti zapas…ale tak hraje se na jeden a muselo to dneska vsechny bavit 🙂

    • Ray napsal:

      Bylo by to spravedlivější, ale tohle je jednoznačně divácky atraktivnější. Myslím, že se potvrdilo, že hrát finále na jeden zápas byl dobrý krok.

    • Audit napsal:

      To samé mohli konstatovat Vítky minulý rok.

    • Kotrx napsal:

      Souhlasím s tím, že hrát na 4 vítězné zápasy by bylo daleko lepší. Zastánci superfinále argumetují diváckou atraktivností, ale hrát 4 zápasy je daleko atraktivnější. Sice superfinále zaručí velkou návštěvu, ale přijde mi to jako takové zoufalé tlačení florbalu tam, kde není. A v konečném důsledku je to i na úkor pravých fanaoušků. Kolik fanoušků z Vítkovic, kteří by jinak přišli na Dubinu dorazilo do Prahy? Někteří asi ano, ale určitě ne všichni co chodili na Vítkovice v sezóně. Tito fanoušci by si zasloužili mít finále doma..

  • Roman Ciompa napsal:

    „z bezprostřední blízkosti nastřelil jen Součka“ Seriously?? 😀

  • david napsal:

    10 450 lidí, paráda a díky všem, co udělali super atmosféru 🙂

  • Eric napsal:

    Zdravim, nevi tady nekdo jestli se chysta nejake video ze superfinale ( sestrih na youtobe ) protoze zdroje ceske televize jsou dostupne pouze pro uzvatele nachezejici se v CR…

    • Hankas napsal:

      Staci si najit ceskou proxy treba na hidemyass.com a muzes koukat na ceske televizi na vsechno, i na live prenosy 😉

      • Mistr Skotska napsal:

        nefunguje primy prenos, ale zaznam funguje na CT. Nevim co to ma za smysl ale aspon tak 🙂 (UK IP)

  • Dok napsal:

    Fotky ze zapasu i na floorbal-photo.com

    http://floorball-photo.com/main.php?g2_itemId=15867

Napsat komentář

*