Třinečtí před play-down posílili o šest hráčů s nadějí, že se jim podaří uhrát proti Havířovu historicky první vítězství, ale na zkušený a osobnostmi nabitý kádr Torpeda, v čele s bratry Kožušníkovými, to bylo přece jen málo. Havířovští si tak po nevydařené sezoně alespoň trochu spravili chuť, když porazili třinecké SK FBC 3:0 v sérii a mohou slavit očekávané udržení.
22. 3. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Zázrak se nekonal, Havířov slaví udržení

 



Třetí utkání série zahájili aktivněji hosté, když si vypracovali lehký tlak a několik šancí, jenže ty se jim proměnit nepodařilo. Naopak se, podobně jako v předešlých dvou zápasech, dokázali prosadit domácí, když po rychlé individuální akci trefil levý horní kout Kotulovy branky Jiří Curney.

Třineckým radost příliš dlouho nevydržela, ihned po vstřeleném gólu se totiž dostali pod ohromný tlak, jehož výsledkem byly dvě rychle za sebou vstřelené branky Petra Kožušníka a Michala Šmída. Havířovští ani po obratu stavu v tlaku nepolevili, ale všechny jejich další pokusy zlikvidoval výborně chytající Marek Cieslar.

Skóre 1:2 vydrželo až do šestnácté minuty, to už podruhé v zápase zaúřadovala řada bratrů Kožušníkových, a po přihrávce Petra přidal třetí zásah hostů Pavel. Třinečtí se ještě před přestávkou snažili s nepříznivým stavem něco udělat, ale jejich tlak kýženou kontaktní branku nepřinesl.

Jako rozhodující se ukázala druhá třetina. Domácí vůbec nezvládli úvod této části a už po minutě hry inkasovali. Hráči Torpeda v konstantním tlaku nepolevovali a další úspěch tak na sebe nenechal dlouho čekat. V čase 27:45 se totiž podruhé v utkání trefil Pavel Kožušník. To už bylo moc na domácího brankáře Cieslara, který, ač chytal velmi dobře, propustil své místo Petru Ščigelovi.

Tápající Třinec mohla spasit následná přesilovka, ale spíše platonický tlak k ničemu nevedl. Naopak minutu po skončení oslabení přidal svůj třetí zásah Pavel Kožušník. Navíc hned deset sekund poté skóroval Michal Šmíd, a když osmý zásah Torpeda přidal třetí z bratrů Kožušníkových, Miroslav, o osudu tohoto klání bylo rozhodnuto.

„O výsledku utkání bohužel rozhodl špatný nástup do úvodu druhé třetiny. Poté jsme se již nedostali do tempa“, konstatoval po zápase trenér domácích.

Třetí třetina měla už spíše exhibiční charakter. Havířovští lehce polevili na tempu a díky tomu se Třineckým podařilo vstřelit pět branek, ale na výsledku to nic změnit nemohlo. Navíc se v poslední minutě svým čtvrtým gólem prosadil Pavel Kožušník, asistoval mu jeho bratr Petr, který si tak připsal pro změnu pátou asistenci v tomto zápase a po právu byl vyhlášen nejlepším hráčem svého týmu.

„Dá se říci, že konec třetí třetiny jsme už jen dohrávali, povolili strunu, a Třinec nás náležitě potrestal. Na našem vítězství v sérii to ale nic nemění,“ vypověděl trenér Torpeda Havířov Libor Pacík. Konečný stav utkání je tedy 6:10. Havířovští překvapení nepřipustili a vyřadili Třinec hladce ve třech zápasech, přičemž svému soupeři nastříleli úctyhodných třicet branek.

Výsledkový servis – 3. utkání:
Stav série – 0:3

SK FBC ZP AGEL Třinec – Torpedo Havířov 6:10 (1:3, 0:5, 5:2)

Branky: 03:55 Jiří Curney (Martin Konvička), 40:19 Hynek Plášek (Jiří Curney), 55:14 Marek Porosz (Michael Kolarz), 58:48 Matěj Kormanec (Marek Vlček), 59:00 Radim Haas (Jiří Curney), 59:43 Radim Haas (Jiří Curney) – 05:39 Petr Kožušník, 06:09 Michal Šmída (Lukáš Jurčík), 15:17 Pavel Kožušník (Petr Kožušník), 21:10 Jiří Juhaňák (Ondřej Kowal), 27:45 Pavel Kožušník (Petr Kožušník), 33:15 Pavel Kožušník (Martin Varta), 33:26 Michal Šmída (Jiří Juhaňák), 37:50 Miroslav Kožušník (Petr Kožušník), 42:00 Miroslav Kožušník (Petr Kožušník), 59:06 Pavel Kožušník (Petr Kožušník).

Vyloučení: 2:2

Využití: 1:1

Rozhodčí: Sojka K. – Sojka T.

Střely na branku: 12:35

Nejlepší hráči: Radim Haas – Petr Kožušník

Diváci: 81

Foto: Josef Zalabák


Autor: Adam Kolasa



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*