Sparťanští hráči využili i podruhé výhody domácího prostředí a odsoudili k bojům o záchranu Znojmo, které bude o setrvání mezi elitou hrát proti Třinci. Hosté ze Znojma celý zápas dotahovali a i přes závěrečný nápor nedokázali vstřelit vyrovnávací branku. Sparta tak v tomto zápase zvítězila 4:3 a celkově v sérii 3:1.
23. 3. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Sparta si zahraje extraligu i příští rok

 



Domácí vstoupili do utkání mnohem koncentrovaněji, než předešlý den a po zásluze se ujali vedení. Kapitán Bouša zakončil svůj únik střelou po zemi. O čtyři minuty později doklepával ve skrumáži před branou do odkryté klece Križko, avšak dvoubrankový náskok Sparty netrval dlouho. Jihomoravané využili nabídnutou přesilovku a snížili na rozdíl jediného gólu.

Druhá třetina nabídla pětkrát vyloučení, z toho dvě na straně Pražanů. Avšak přesilovková komanda byla tentokrát neúspěšná. O změnu skóre se tak postaral pět minut před koncem druhé dvacetiminutovky Culka. Před třetí částí tak na Znojmo čekal velmi obtížný úkol, otočit nepříznivý výsledek a poslat tak sérii do pátého zápasu.

Hosté začali velmi aktivně, drželi balónek pod kontrolou a neustále zaměstnávali Dřízhala sprškou střel. Ujala se však pouze střela Tomáše Janků, který zakončením ze vzduchu vykřesal naději.

Hosté se často zapomínali soustředit na obrannou fázi a jedno z těchto zaváhání potrestal Nekola, který využil ideální nahrávku Culky. Znojmo vrhlo všechny síly do útoku a vytvořilo si místy až drtivý tlak, obrana Sparty však odolávala.

V následné znojemské přesilovce již nikoliv, když se po křižné přihrávce trefil Říháček. Od tohoto momentu hrálo již jen jedno mužstvo, ale Dřízhal další balónek za svá záda nepustil.

„Jsme rádi, že jsme toto utkání zvládli a že již nemusíme pokračovat v bojích o záchranu,“ shodovali se hráči domácího týmu. Sparta tak potvrdila ve velmi vyrovnané sérii extraligovou příslušnost, florbalisté ze Znojma budou mít další příležitost za dva týdny proti Třinci.

Oba týmy chtěly pro sebe urvat jistotu záchrany. Podařilo se to však jen Spartě. „Opět se opakovala stejná písnička. V poslední třetině jsme měli ohromný tlak, ale nic z toho nevytěžili. Musím sportovně přiznat, že Dřízhalovi se tato série povedla náramně,“ sklonil se před výkony pražského gólmana znojemský trenér Libor Šťasta.

Výsledkový servis – 4. utkání:
Stav série: 3:1

AC Sparta Praha – TJ VHS Znojmo 4:3 (2:1, 1:0, 1:2)

Branky: 11:40 David Bouša (Lukáš Nekola), 15:13 Radek Križko, 34:14 Václav Culka (Radek Križko), 50:22 Lukáš Nekola (Václav Culka) -17:28 Roman Houbal, 47:27 Tomáš Janků, 51:19 Karel Řiháček (Roman Houbal).

Vyloučení: 4:3

Využití: 0:2

Střely na branku: 34:44

Rozhodčí: Rýznar – Vidlař

Nejlepší hráči: Vladan Dřízhal – Roman Houbal

Diváci: 258

Foto: www.sparta-florbal.cz


Autor: Jaroslav Berka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*