11. 4. 2013 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Spojení klubů AC Sparta Praha–florbal a SSK Future

 



V uplynulých dnech management obou klubů dotáhl do finální podoby projekt propojení dvou významných pražských florbalových klubů AC Sparty Praha a SSK Future. Na tomto projektu jsme intenzívně pracovali od začátku roku 2013, kdy jsme tuto myšlenku poprvé nahlas vyslovili.

Důvodem propojení obou klubů je především snaha vymanit se ze začarovaného kruhu způsobeného nadbytkem velkých – extraligových týmů, které působí na území Prahy a v její relativně těsné blízkosti. Na takové množství týmů není v Praze dostatek trenérů, hráčů, funkcionářů a – při stále vyšší finanční náročnosti na provoz klubu – ani sponzorů. Proto jsme se po zralé úvaze rozhodli spojit naše dvě organizace v jednu, dát dohromady naše hráče, trenéry, management i všechny další osoby, které pro kluby pracují.

V těchto dnech tak tímto spojením vznikl velký florbalový oddíl, který bude od nové sezóny vystupovat pod názvem AC Sparta Praha. Ačkoliv prakticky ve všech oblastech dochází k propojení našich aktivit a zdrojů, v otázce jména jsme se logicky rozhodli pro využití nejsilnější klubové značky v České republice. Zároveň tak i dochází k vyrovnání se s minulostí ze strany původního SSK Future.

Hlavním cílem tohoto projektu je vybudovat silný florbalový klub s výborným zázemím, ve kterém chceme pracovat s co největší základnou dětí, které se budou florbalem především bavit. Zároveň chceme, aby se díky nastavené koncepci výchovy hráčů učily ve správném věku ty správné florbalové návyky a dovednosti. Věříme, že když budeme díky našim trenérům dlouhodobě dobře pracovat s velkou skupinou hráčů, dokážeme vychovávat kvalitní florbalisty pro naše elitní týmy.

Na výše uvedenou mládežnickou základnu budou navazovat výběrové a rezervní týmy dorostu, juniorů a samozřejmě i elitní tým mužů. S těmito výběrovými týmy máme na rozdíl od týmů žákovských ty nejvyšší florbalové cíle, a ačkoliv tento projekt vnímáme jako dlouhodobý, chceme v blízké době v uvedených kategoriích konkurovat nejlepším klubům v ČR. Víme, že očekávání fanoušků Sparty jsou ve všech sportech vždy ta nejvyšší a my se s jejich očekáváním plně ztotožňujeme.

Uvědomujeme si, že jsme se pustili do těžkého úkolu a vnímáme, že mohou být na obou stranách jak členové, tak fanoušci původních klubů, kterým se výsledek našeho snažení nemusí líbit. Víme také, že zdaleka nejsme u konce a čeká nás ještě hodně práce, abychom dokázali dva původní kluby skutečně propojit do jedné dobře fungující organizace. Jsme nicméně přesvědčeni o správnosti a do jisté míry nezbytnosti tohoto kroku a věříme, že nám dá budoucí vývoj za pravdu.

Michal Kabele, prezident klubu AC Sparta Praha
Václav Culka, generální manažer AC Sparta Praha


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*