Jeden titul z nejvyšší soutěže už má. Ne však z té české, nýbrž ze švýcarské NLA, kde bojoval v barvách Wiler-Ersigen. Ve druhém finálovém utkání Fortuna extraligy za nepříznivého stavu zavelel k obratu, dal gól a o chvílí později asistoval Tokošovi. Bohužel ani to nestačilo a Vítkovice podlehly Tatranu 2:5.
6. 4. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Tomáš Sladký : Do Prahy si pojedeme pro titul!

 



V sobotu se vám podařilo zvítězit, jaké byly pokyny do nedělního utkání? V čem změnil svou hru soupeř?

Pokyny se moc nelišily od těch sobotních. Trenér nás upozornil na případný pressing v úvodu zápasu. Z naší strany se bohužel jednalo o velmi „ospalý“ zápas a když jsme se dokázali herně i psychicky zvednout, srazil nás gol z přesilové hry. Tatran hru nezměnil, nebyl ani výrazně lepší, jen opět využil naše zbytečné chyby.

Až nezvykle mnoho jste chybovali. V čem byl problém? Nesrovnali jste se s brzkým začátkem utkání?
Začátek utkání byl obtížný pro oba týmy stejně. Tohle je spíše téma pro zástupce florbalové unie a České televize. Ty chyby se prostě stanou a Tatran je tým, který je dokáže potrestat. Kdybychom neměli Romana Ciompu v brance, mohlo to dopadnou mnohem hůř.

Na čem musíte zapracovat a co změnit do příštího zápasu v Praze?
Blíží se vrcholný víkend extraligy. Myslím, že nás opět čekají vyrovnané zápasy. Určitě si odehrané utkání rozebereme na tréninku. Po taktické stránce jsme dobře připraveni, ale času na nácvik nějakých nových věcí moc nebude.

Tatran je v rámci extraligy nejzkušenější tým, bude hrát doma, v čem je vaše zbraň? Co bude rozhodovat?
Domácí prostředí rozhodovat v Praze nebude, Tatran je doma v té jejich stodole ve Střešovicích, takže musí někam do azylu. Pokud se budeme soustředit jen na naši hru a týmový výkon, máme obrovskou šanci porazit i věhlasný Tatran Střešovice. Vždyť jsme to už letos třikrát dokázali. Rozhodující bude naše touha po vítězství, do Prahy si přivezeme spoustu fanoušků a našim florbalem je určitě nebudeme chtít zklamat. Cíl je jasny a myslím, že si to už přeje většina florbalové veřejnosti. Takže do Prahy si jedeme pro titul.

Foto: Šárka Rojková


Autor: Jaroslav Berka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*