21. 10. 2013 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Tatran jde do čela, i když dohrával bez Garčara. Boleslav začala pozdě

 



Pohled do tabulky mluvil za vše. Tatran hostil Mladou Boleslav, hrál se souboj druhého s prvním. Střešovická „stodola“ praskala ve švech, na šlágr kola dorazilo téměř 300 diváků. A Tatran ukázal svou sílu. Jako už tradičně, na souboj proti silným soupeřům se uměl připravit.

Do zápasu šli možná z pozice favorita Mladoboleslavští, jejich výkony v prvních kolech byly přesvědčivé. Naproti tomu, Tatran se v některých utkáních trápil, ale také si udržel stoprocentní bilanci.

Jenže od prvních minut bylo zřejmé, že Tatran je daleko více soustředěný. Střešovice sice byly převážnou času na vlastní polovině, jejich protiútoky ale byly daleko nebezpečnější, než mladoboleslavská platonická hra okolo brány Rebra.

Tatran - Mladá Boleslav: Milan Fridrich, Ondřej Riebauer a Jakub Gruber

Tatran – Mladá Boleslav: Milan Fridrich, Ondřej Riebauer a Jakub Gruber

První tvrdý úder zasadil svému soupeři Riebauer, který otevřel skóre krásnou střelou z velkého úhlu. Za pár minut přidal všudybyl Marek Vávra druhý gól. A když se při Fojtově vyloučení prosadil po tradičně silné střešovické přesilovce i Fridrich, bylo to 3:0.
„My jsme prohrávali už i s Chodovem 0:2. Začátky nám prostě utíkají. Chvíli nám trvá, než se dostaneme do zápasu. Teď nám to trvalo dvě třetiny,“ litoval trenér Billy Boye Tomáš Janeček.

Tatran - Mladá Boleslav: Jaromír Ekl a David Ježek

Tatran – Mladá Boleslav: Jaromír Ekl a David Ježek

Tatran totiž ve druhé třetiny navýšil až na 5:1 a zápas se zdál být rozhodnutý. To už hrály Střešovice bez Milana Garčara. Ne, že by si zkušený bek obnovil zranění, důvod by jiný. Garčar se po souboji s Novotným ohnal a svého protihráče trefil. Sudí jej vykázali na trestnou lavici. „Bylo tam jasné oplácení z jeho strany. Nechtěli jsme zkazit dobře rozehraný zápas,“ komentoval své rozhodnutí posadit oporu kouč Jiří Jakoubek. Garčara na zbytek zápasu zaskočil další exliberecký odchovanec David Ježek.

Mladá Boleslav na posledních 20 minut promíchala sestavu a začala stahovat čtyřgólové manko. Na své místo do obrany se z hrotu vrátil Tomáš Novák a hra na dvě formace přinesla úspěch. Tatran začal mít strach, dva slepené góly daly hostům naději. „Není nic horšího, než hrát proti rozjeté Mladé Boleslavi,“ ulevil si Ondřej Riebauer, který patřil k nejlepším hráčům Střešovic.

Tatran - Mladá Boleslav: Petr Salát, Milan Fridrich a Ondřej Riebauer

Tatran – Mladá Boleslav: Petr Salát, Milan Fridrich a Ondřej Riebauer

Nakonec Billy Boys stáhli i na 5:4, ale v závěru podržel Tatran gólman Rebro a po střele Gwuźdzé i tyč. „Bylo vidět že šance na srovnání byly. Ale rozhodl hlavně začátek, manko čtyř gólů bylo moc. My dlouho nebyli schopní dát gól při hře 5 na 5,“ konstatoval trenér Tomáš Janeček.

Tatran - Mladá Boleslav: Radim Křenek a Tomáš Vávra

Tatran – Mladá Boleslav: Radim Křenek a Tomáš Vávra

Po zisku tří bodů se do čela extraligy posadil Tatran. „Kluci chtěli dokázat, že jsme všechny předchozí utkání vyhráli poprávu, i když to bylo jen těsně. Chtěli jsme ukázat, že můžeme promluvit do boje o první místo,“ těšilo střešovického kouče Jiřího Jakoubka.

Tatran - Mladá Boleslav: Martin Richter a Kryštof Hartman

Tatran – Mladá Boleslav: Martin Richter a Kryštof Hartman


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*