21. 10. 2013 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Bulldogs slaví už třetí výhru po nájezdech! U vítězství byl i Ondráček

 



Buldoci včera před celkem slušnou návštěvou dokázali po samostatných nájezdech udolat pražské Bohemians. Klokani přitom po první třetině vedli už 2:0, o vedení však přišli a ze dvou bodů se nakonec radovalo Brno. Vítěznou trefu si v nájezdech připsal Jiří Juhaňák. Brněnskou halu na Vodově ulici navštívilo 409 diváků.Hrálo se o důležité body, neboť oba týmy v tabulce dělil pouze jeden bod. Přestože domácí hráči vstoupili do utkání aktivněji, jako první otevřeli skóre Pražané. Po šesti minutách vedli po trefě Zapletala, kterému míček předložil Bagin. O pár minut později si role oba hráči vyměnili a Bohemians vedli 2:0. Brno i přes dva inkasované góly bylo v první třetině aktivnější. Ani jedna z 11 střel však za zády Rytycha neskončila.

Také druhá třetina byla v režii domácích a ti své úsilí dokázali proměnit v góly. O snížení se postaral obránce Bauer a vyrovnáno bylo ve 33. minutě, když se proti svému bývalému týmu trefil Sládeček. „Po skvělé práci Petra Kadlece, už jsem neměl tak těžkou práci a stačilo jen trefit zařízení, popsal svou premiérovou extraligovou branku v základní části.

Aleš Jakůbek. Foto: MAD Photography

Aleš Jakůbek. Foto: MAD Photography

Sládeček na svou první trefu v dresu Bulldogs čekal sedm zápasů„Věřím, že jsem to teď prolomil a budu bodovat i v dalších utkáních,“ dodal devatenáctiletý útočník, který ještě loni působil v dresu zelenobílých. Brno přestřílelo klokany ve druhé části 13:3.

Ve třetí třetině, do které se šlo za nerozhodného stavu, se díky trefě Kopeckého dostali Pražané zpět do vedení. Brno, které po většinu zápasu udávalo tempo hry, se dočkalo po velkém tlaku vyrovnávajícího gólu. Rozehrávky z rohu se chopil Komenda, jenž rychle našel volného Coufala. V závěru základní hrací doby se už nic nestalo a rozhodnout muselo prodloužení a následně také nájezdy.

V nich se jako první rozběhl Bagin, kterému vstřelená branka nebyla kvůli posunu míčku zpátky uznána. Následně se za Brno trefil Juhaňák. A jelikož Kozák ani Velechovský neproměnili, byla Juhaňákova trefa rozhodující.

Do utkání zasáhl také Luděk Ondráček, který v sestavě buldoků chyběl kvůli zranění ruky od ledna letošního roku. Na hřišti se opora Brna objevila až ve třetí třetině. „Ze začátku jsem byl trochu mimo, ale postupem času jsem se dostal do tempa. Pořád to však není ono,“ přiznává sedmadvacetiletý útočník.

Luděk Ondráček chyběl v sestavě Bulldogs téměř deset měsíců. Foto: MAD Photography

Luděk Ondráček chyběl v sestavě Bulldogs téměř deset měsíců. Foto: MAD Photography

Ondráčka mrzela ztráta jednoho bodu. „Dnes jsme ztratili bod. Nevím v čem to přesně je, že neuhrajeme tři body. Vždy uděláme pár chyb, soupeř se zatáhne a hraje na brejky, protože ví, že máme silný tým“, hledá příčiny Ondráček.

Zlínský rodák kromě florbalu sleduje také hokejové umění svého idolu Jaroslava Balaštíka, který se dnes blýskl dvěma góly. „Ani nevím, s kým dnes hráli, ale Jardovi se daří, tak doufám, že navážu na jeho výkony,“ dodal s úsměvem Ondráček, který nosí na dresu 96 jako jeho oblíbenec.


Autor: David Máčala



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*