22. 10. 2013 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Deprese nebyla, říká Podhráský. Dvě lajny Chodova pak smetly Pantery

 



Chodov konečně zabral! Trenéři týmu z Jižního Města vsadili v duelu s Panthers pouze na 2 pětky a tah se jim vyplatil. Proti Otrokovicím si svěřenci trenérů Podhráského a Neumana konečně zastříleli a v celém průběhu střetnutí předvedli vyrovnaný a koncentrovaný výkon.

Chodov v úvodu nové sezony působil suverénně. Z prvních 3 zápasů vytěžil plný počet bodů a do sítě soupeřů nasázel 23 branek. Jenže pak se chodovská mašina zasekla. Přišla smolná domácí porážka s Brnem. Pražané pak nedokázali bodovat ani se dvěma největšími oponenty a prohráli jak na půdě Střešovic, tak v Mladé Boleslavi.

Jendrišák a spol. se tak museli vyrovnat s nepříjemnou sérií 3 porážek v řadě. „V minulých zápasech jsme nebyli spokojeni s pleněním jednotlivých pokynů i s nasazením v některých fázích zápasů,“ vrátil se k nepovedeným výkonům trenér Chodova David Podhráský.

A tak společně se svým kolegou Ondřejem Neumanem přemýšleli, jak by tým znova nastartovali. „Tím nejviditelnějším krokem bylo asi stažení hry na 2 formace, které si vytvořily tlak a vnutily soupeři naši hru,“ vypíchl důležitou změnu, se kterou Chodov vstupoval do zápasu s Otrokovicemi.

A hra na 2 pětice modrobílým sedla! V 1. třetině se dvakrát prosadila druhá formace a od prostřední části začaly obě lajny Chodova přidávat góly jako na běžícím páse. Ve třetí dvacetiminutovce už to byla ze strany domácích exhibice. Otrokovičtí jen přihlíželi, jak do jejich sítě padá jeden gól za druhým.

Podhráský rovněž přiznal, že série 3 proher za sebou byla na mužstvu znát. K velkému smutku se však Chodovští neuchýlili. „Porážky určitě nikomu na sebevědomí nepřidají, nicméně do nějaké hluboké deprese jsme se nedostali. Rozhodně jsme nebyli bezradní, věděli jsme a víme, kde nás tlačí bota,“ dodal sebejistě.

Jedním z důvodů, proč se chodovský stroj po 3 kolech zadrhl, byla jednoznačně absence několika tahounů, kteří tým v létě opustili.

Týmu zejména chyběly branky švédského snajpra Maxe Wahlgrena. „Nezmiňoval bych pouze Maxe. Těch hráčů odešlo vícero a změny si prostě zatím sedají. Mnoho nových kluků se ještě hledá v našem systému a postupem času půjdou jejich výkony ještě nahoru,“ doufá ve vzestup Podhráský.

Jedním z hráčů, který se začíná pod novými trenéry prosazovat, je důrazný obránce Martin Flousek, jenž v neděli předvedl výborný výkon. „Byl to jeden z našich hlavních cílů před sezonou. Dát klukům nový impuls a postavit je na stejnou startovní linii. A zrovna Martin je jedním z těch, kteří šanci chytli za pačesy,“ souhlasil Podhráský.

Jendrišáka a spol. nyní čekají zápasy spíš s lehčími soupeři. V rámci příštího kola zamíří Chodov na Kladno, kde se před televizními kamerami utká s místním FBC. Pak celek z Jižnáho Města vyzvou hráči Bohemians a Sparty. Potvrdí Chodov proti těmto soupeři vzestup své formy?


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*