24. 10. 2013 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Kladno bojovalo, s Chodovem mu ale v poslední třetině došly síly

 



Senzace se nekonala. Ale pro Chodov to byla pořádná dřina. Vicemistr udolal v televizním utkání nováčka z Kladna 8:3, i když ještě na začátku poslední třetiny prohrával.

Kladenským rozhodně pomohl zisk prvních extraligových bodů v Pardubicích. V televizním duelu totiž hráli s vicemistry vyrovnanou partii.

Do vedení dostal domácí v půli první třetiny Tomáš Kindl, Chodov ale rychle otočil stav. Početné publikum ale ještě před sirénou potěšil gól do šatny, Kladno totiž zabojovalo a po Louvarově práci se prosadil Filip Pacan.

Druhé třetina patřila Jakubovi Výtiskovi. Gólman domácích ničil útočníky Chodova svými zákroky a svůj tým fantasticky držel. Korunu kladenské dřině pak dal v poslední sekundě Kindl, který se nerozpakoval s rozehráním trestného úderu a přímou střelou do sítě nachytal Baráka.

Kladno vstupovalo do posledního dějství s náskokem, senzační vedení ale drželo jen 4 minuty. Pak už se projevila chodovská kvalita. Po nacvičeném signálu zavelel k obratu obránce Pražan a brzy lovil Výtisk míček ze své sítě počtvrté, Petr Pražák využil nabídky od Jendrišáka.

Pražan v pozápasovém rozhovoru pro Českou televizi prozradil, že jej spoluhráči na tréninku peskují, že dává málo gólů. „Tak jsem to teď zkusil. Víc než má zásluha to byla práce celé pětky a nakonec ano, byl to možná moment, který rozhodl,“ přemítal.

Alespoň odčinil své zaváhání při 3. kladenském gólu, který padl v posledni vteřině prostřední části. „V kabině nás pak trenéři motivovali, že do soupeře 40 minut bušíme a pak si necháme dát takový gól. Byl jsem u toho taky,“ neschovával se.

Kladno už na další zvrat síly nenašlo, a inkasovalo ještě 4x. Gólu se nedočkali domácí ani v power play, naopak při ní sami inkasovali.

Chodov vyhrál na Kladně zejména díky povedené poslední třetině 8:3 a začíná stíhat čelo tabulky. FBC má na svém kontě pouhé 2 body.

STATISTIKA:

KLADNO – CHODOV 3:8


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*