15. 11. 2013 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

CHODOV ZDOLAL VÍTKOVICE! Brno, Bohemians i Boleslav nastřílely osm gólů

 



Vítkovicím to opět nevyšlo. Ačkoliv byli svěřenci trenéra Deuse střelecky aktivnější, na Chodov nevyzráli. Naopak tým z Jižního Města slaví cenné vítězství. 11. kolo přineslo nadprůměrný počet branek. Brno, Bohemians i Boleslav slaví tři body, všechny tři týmy navíc nasázely do sítě soupeřů osm gólů. Z výhry se raduje také Liberec.

Vítkovičtí zasypali chodovskou branku 32 střelami, z nichž se však ujaly pouze tři. A to je na výhru málo. Naopak Chodov předvedl zodpovědný výkon a těsné vítězství uhájil. Útočnou hru domácích režíroval Matěj Jendrišák, který byl u dvou branek Chodova a měl podíl i na vítězném gólu Pražanů. V chodovské brance přitom došlo ke kuriózní situaci. Jan Barák se na začátku druhé části při jednom ze zákroků zranil a musel ho nahradit náhradní gólman Martin Zich. Ten se však v chodovské svatyni dlouho neohřál a už po deseti minutách ho znovu vystřídal Barák.

Z elitního kvarteta extraligové tabulky si zaváhání nepřipsala ani Boleslav. Středočeši však měli namále a po první třetině prohrávali s Pardubicemi 3:2. Novotný a spol. zabrali až ve druhé části. Výhru hostujícímu celku vystřelil v 55. minutě Jiří Curney. Pardubicím na lepší výsledek nestačily ani čtyři body Martina Zozuláka.

Překvapivě vysoké vítězství si připsali brněnští Bulldogs, kteří do sítě Otrokovic nasázeli osm branek. Buldoci před skvělou návštěvou předvedli skvělý výkon a favorita zaskočili gólovou smrští. „Dnes se nám hlavně dařilo střelecky, konečně jsme se někteří probrali a začali jsme trefovat bránu. Měli jsme větší chuť po vítězství,“ řekl kapitán Buldoků Petr Kadlec, jenž sám vstřelil dvě branky. Po debaklu v pohárové soutěži Brno svému rivalovi odvedlo prohru. „Chtěli jsme začít aktivně. V poháru jsme zvolili jinou taktiku, dneska jsme je chtěli překvapit a myslím, že se nám to vyplatilo. Navíc tu byla krásná atmosféra,“ dodal Kadlec.

Osm gólů nastříleli také pražští Bohemians. „Klokani“ překazili domácím Ostravanům vítěznou šňůru, a odvážejí si tak domů cenné tři body. Čtyřmi kanadskými body se na výhře Pražanů podílel jejich nejproduktivnější hráč Martin Šimek. Zelenobílí se v tabulce vyhoupli už na pátou příčku!

V souboji dvou beznadějně posledních týmů byl nakonec šťastnější Liberec. Severočeši sice tahali většinu zápasu za kratší konec, nakonec však šest vteřin před koncem vyrovnal Marek. Prodloužení rozuzlení nepřineslo a na řadu tak musely přijít nájezdy. Liberec v nich byl úspěšnější, a do tabulky si tak připsal o bod víc než Středočeši. Již včera zdolal Tatran v předehrávce 11. kola Spartu 9:8. V tabulce tak mají Střešovičtí náskok sedmi bodů na druhou Boleslav. Ta má však o zápas méně. Na třetí příčku se vyhoupl Chodov.

VÝSLEDKY 11. KOLA:

TATRAN – SPARTA 9:8

BRNO – OTROKOVICE 8:3

OSTRAVA – BOHEMIANS 3:8

PARDUBICE – BOLESLAV 7:8

CHODOV – VÍTKOVICE 4:3

LIBEREC – KLADNO 6:5sn


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*