16. 11. 2013 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Jak vidí florbal fotograf? Projekt s GoPro kamerou vám to ukáže!

 



(VIDEO) Jak vznikají fotky z florbalového zápasu? Parádní projekt natočil Martin Dvořák, dvorní fotograf brněnských Buldoků. Vy máte díky jeho práci krásné obrázky. Ale víte, jak on vidí zápas a co z něj má?

Do haly přijde o hodinu dřív a práce na setu třeba 70 fotografií z utkání trvá třeba 4 nebo 5 hodin. To je vlastně přes polovinu pracovního dne. „I když už halu třeba znám stejně ještě zkouším nějaké uhly pohledu nebo hledám nové místo na focení. No potom zápas a po zápase asi hodina doma na počítači,“ říká brněnský muž za objektivem.

„Florbal je fotogenický, protože je pořád milion situací a milion objektů které lze fotit. Ale to je myslím je v každém týmovém sportu,“ soudí.

[youtube]http://youtu.be/1LGIMtapFQg[/youtube]

Jenže všechno má svá ale. „Fotí se špatně, člověk musí být pořád připravený. Je to rychlý sport, řekl bych jeden z nejrychlejších v hale. Navíc v halách mnohdy bývá málo světla. Proto je nutné investovat do dobré fototechniky,“ říká Martin Dvořák.

Bulldogs Brno - Panthers Otrokovice

A mnohdy si fotograf ani nestíhá užít drama zápasu: „Někdy ani třeba nevnímám průběh utkání. Není moc času přemýšlet, co a jak vyfotit, protože se nic neopakuje, jako například u portrétu, kde mohu jednu fotku nafotit třeba 10x. A pořád se učím. Proto po odfoceném zápase někdy doma ještě sedím a píšu si poznámky, co a jak vyfotit jinak.“

Martin Dvořák

Martin Dvořák

Video o tom, jak se fotí florbalový zápas ztvárnil Martin Dvořák při duelu s Panthers Otrokovice a na celou jeho práci se můžete podívat na linku:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.682885878397108.1073741905.503222496363448&type=3

Martin Dvořák

Martin Dvořák


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*