25. 1. 2014 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Pardubice zápas naděje nezvládly. O play off si řekli Buldoci

 



Pardubice si play off zřejmě opět nezahrají. Po prohře 4:7 s Bulldogs Brno ztrácí tři kola před koncem na osmou příčku už 8 bodů. Východočeši navíc přišli i o obránce Adama Šťastného, který viděl červenou kartu.

Byl to zápas naděje. Pokud by Východočeši vyhráli, stáhli by ztrátu na osmou příčku na pouhé dva body. Prohra by pro ně ale znamenala konec.

Dlouho to pro domácí vypadalo dobře, Pardubice dokázaly s Buldoky držet krok a i když prohrávaly na začátku poslední třetiny 2:4, tak dvěma slepenými góly dokázaly vyrovnat.

Adam Šťasný dostal červenou kartu

Adam Šťasný dostal červenou kartu

Klíčové chvíle však přišly vzápětí. Domácí tým doplatil na vyloučení a brzy opět po přesilovkové trefě Ondráčka prohrával. prohrával. Poslední šanci Pardubicím vzal Koutného gól na 6:4 a následná červená karta pro domácí oporu zadních řad Adama Šťastného. Buldoci přidali sedmý gól a mohli se radovat z cenných tří bodů. Vděčí za ně jistě i gólmanovi Kejíkovi, který byl mužem zápasu.

Mladá Boleslav stále drží naději na první příčku. Středočeši možná měli více práce s motivací, než v úterním finále Poháru ČP, nakonec ale doma přetlačili nebezpečnou Spartu 4:1.

„Byli jsme laxnější v koncovce a možná i proto nám Sparta dlouho vzdorovala,“ říkal trenér Mladé Boleslavi.

Petr Salát uniká Ondřejovi Svatošovi

Petr Salát uniká Ondřejovi Svatošovi

Pražané sice vedli po první třetině 1:0, domácí celek ale čtyřmi góly otočil zápas a zůstává na druhé příčce, jen jeden bod za Tatranem.
Obrat skóre zařídil dvěma góly Jaromír Ekl, který však už předtím ale ve dvou vyložených šancích chybil.

Pražané vystřídali ve snaze zvrátit zápas několik herních systémů včetně osobní obrany, jistého Bauera ale nakonec už překonat nedokázali.

Otrokovičtí Panteři sehráli duel s Kladnem precizně do obrany a tak se gólman Jan Krkoška mohl po utkání radovat z vychytaného čistého konta.

Hosté ale nepůsobili odevzdaným dojmem, jak by naznačoval výsledek a nula na ukazateli skóre. Doplatili však na mizerný vstup do zápasu, kdy už po 20 sekundách překonal brankáře Počtu kanonýr Matejčík.

Panteři přidali další góly na konci druhé a v průběhu třetí třetiny a pohlídali zisk tří bodů, který i dále posouvá do bojů o 4. místo.

STATISTIKY A HODNOCENÍ HRÁČŮ
PARDUBICE – BRNO 4:7
MLADÁ BOLESLAV – SPARTA 4:1
OTROKOVICE – KLADNO 4:0


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*