16. 2. 2014 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

TATRAN OVLÁDL ZÁKLADNÍ ČÁST! Druhé Boleslavi nepomohla ani nevídaná kanonáda

 



Základní část po roce opět ovládne střešovický Tatran. V dramatickém duelu přetlačil Pardubice v prodloužení a z první příčky už ho nikdo nesesadí. Zuby si na to brousila především Mladá Boleslav, která Kladnu nastřílela ohromujících 23 branek, ale před posledním kolem ztrácí na lídra 3 body a s Tatranem má horší vzájemné zápasy.

Ve Střešovicích věděli, že pokud duel s Pardubicemi zvládnou, budou mít vítězství v základní části jisté. A za tímto cílem si svěřenci Jiřího Jakoubka šli od začátku. V úvodní části poslali domácí do vedení Jiří Kolísko a Martin Richter.

Jenže Pardubice začaly ve 2. třetině zlobit. Dvakrát se jim podařilo vyzrát na Kafku, a protože domácí Tatran se ve druhé části prosadil pouze jednou, drželi se Pardubičtí v těsném kontaktu.

Ve 3. třetině Sokol zavelel k obratu. Nejprve srovnal Lisa a po něm poslal hosty do vedení Zozulák. Pardubice byly jen kousek od historicky prvního vítězství nad Tatranem, jenže 10 vteřin před koncem si dal nešťastně vlastní branku Brychta a utkání dospělo do prodloužení.

V něm po 45 vteřinách rozhodl Michal Podhráský. Tatran si tak připsal klíčové vítězství a i přesto, že má poslední kolo předehrané, základní část ovládne.

Mladá Boleslav nastoupila ke svému duelu v Kladně ještě o hodinu dřív. Po zápase tak mohla sledovat vývoj zápasu ve Střešovicích. Curney a spol. si zastříleli, do sítě posledního Kladna nasázeli 23 branek a před blížícím se play off naznačili střeleckou formu.

Domácí nezvládli zejména úvodní část, ve které inkasovali od svého soupeře hned 12 gólů! Nejlepším hráčem domácích byl i přes vysokou prohru vyhlášen brankář Matěj Pošta, který zaznamenal úctyhodných 42 zákroků.

Mladá Boleslav má sice oproti Tatranu zápas k dobru, vzhledem k vzájemným zápasům a vzhledem k 3bodovému náskoku vedoucího celku extraligové tabulky už však zůstane druhá a na řadu při volbě svého soupeře pro play off tak přijde až po Střešovicích.

Svou povinnost splnil také Chodov, který v Brně triumfoval 7:5. V konečném zúčtování mu to však nemusí být nic platné. Pokud Vítkovice v závěrečném kole nezaváhají, odsunou Chodov na 4. příčku. Celek z Jižního Města už má totiž taktéž v základní části dohráno.

Sebevědomí si před nadcházejícím bojem o záchranu zvedl Liberec, který zdolal Ostravu 6:5 a stylově tak oslavil výročí 20 let od založení místního florbalového klubu. Ostravané mají naopak co dělat, aby dostatečně připravili svůj tým na play down.

HODNOCENÍ HRÁČŮ A STATISTIKY:
TATRAN – PARDUBICE 5:4p
KLADNO – BOLESLAV 3:23
BRNO – CHODOV 5:7
LIBEREC – OSTRAVA 6:5


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*