16. 3. 2014 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Šok pro Ostravu! Čeká ji baráž, nebo sestup, Liberec se zachránil

 



VIDEO Tak tohle by asi nikdo před sezonou neřekl… Ostravané nezvládli svou sérii s Libercem, ve 4. utkání prohráli 6:7 po samostatných nájezdech a míří do 2. kola play down! V lepším případě je čeká baráž, v tom horším dokonce sestup. Naopak Liberec slaví záchranu, ke kterému Severočechům pomohl i hrající trenér Lukáš Nesměrák.

Ostrava vstoupila do boje o záchranu úspěšně. Popasovala se s rolí favorita a v úvodním utkání zvítězila 5:3. Kdo by po prvním duelu čekal, že to byla první, ale zároveň také poslední výhra FBC v sérii?

V následujících zápasech totiž úřadoval Liberec. V dalších 2 střetnutích zvítězil a dnes měl první mečbol. Ostravané ale bojovali a po úvodní části vedli 3:1. Liberec však prokázal svou houževnatost, vyrovnal a i nadále držel s Ostravou krok.

Ve druhé polovině 3. části přišel pro hostující celek šok. Nejprve za Severočechy vyrovnal Klucho a o pár vteřin později poslal domácí do vedení Valeš. Ostravští trenéři si museli vzít oddechový čas, situace byla kritická.

Dramatický závěr duelu vyvrcholil ve vyrovnávající branku Gabriela Merthy. Utkání tak muselo do prodloužení. Oba týmy však nechtěly učinit rozhodující chybu, a tak diváci v nastaveném čase gól neviděli.

[youtube]http://youtu.be/5ErugCOd8Sw[/youtube]

Na řadu proto přišly samostatné nájezdy. Za Liberec se prosadili Něsměrák, Hůza a Štěpánek a protože za Ostravu skórovali pouze Klimscha a Šešulka, raduje se z klíčového vítězství Liberec.

Na Ostravu tak čeká 2. kolo play down, ve kterém se svěřenci Petra Koutného střetnou s Kladnem. Vítěze čeká baráž s poraženým finalistou 1. ligy, poraženého přímý sestup. Pěkné vyhlídky to pro účastníka loňského play off rozhodně nejsou…

LIBEREC – OSTRAVA 7:6n
Konečný stav série: 
3:1


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*