13. 4. 2014 Superliga (4) KOMENTÁŘŮ

BÍLOMODRÁ SÍLA! Vítkovice zůstávají na trůnu, k obhajobě je dotáhl Lukáš Hájek

 



Vítkovice totálně ovládly český florbal. Zhruba 3 hodiny po triumfu žen vystoupali po roce znovu na vrchol i jejich muži. Oba týmy zopakovaly double z roku 2000, což bylo shodou okolností dodnes naposledy, kdy se to někomu povedlo. I když se v sezoně Jelínek a spol. museli hrabat ze dna, dokázali nakonec zmobilizovat všechny síly a sérií 5 vítězství v řadě došli až k triumfu v Superfinále. Dnešní bitvu o titul proti Tatranu vyhráli 3:1, hlavním hrdinou odpoledne se stal Lukáš Hájek.

Oba týmy nastoupily v očekávaném složení. Překvapení v sestavách nebylo mnoho, ale našly se: do branky Vítkovic místo očekávaného Romana Ciompy nastoupil Lukáš Souček, Tatran zase nasadil do zápasu jen 5 obránců.

Rovněž navzdory předpokladům oba týmy v 1. třetině předvedly místo útočné smršti spíš taktickou bitvu. Největší vzrušení nabídly poslední 2 minuty. V nich nejprve trefil z dálky tyčku kapitán Vítkovic Brus, na druhé straně měl pak ke gólu blízko Fridrich, jeho nájezd ze strany ale vychytal Souček.

Druhé dějství obrovské florbalové show už nabídlo víc šancí, góly však stále nepřicházely. Velké šance se po Deutschově chybě zalekl Šebesta, bekhend Natova zase branku těsně minul a v polovině zápasu skončil v brance místo míčku vítkovický obránce Heczko.

Vítkovice slaví vítězství v Superfinále 2014

Vítkovice slaví vítězství v Superfinále 2014

Blízko ke gólu pak měli i vítkovický Hájek a po závaru před Součkem také tatranští Podhráský s Markem Vávrou, všichni ovšem trefili tyč. Když už se zdálo, že ani v prostředním dějství necelých 10 000 fanoušků v O2 areně gól neuvidí, vybral si slabší chvilku gólman Tatranu Kafka, o nějž míček chytře odrazil Lukáš Hájek a Vítkovice vedly 1:0.

Do poslední části nastoupil Tatran zhurta, dobrou příležitost na vyrovnání měli mladíci Kolísko a Gruber, který dokonce trefil břevno. Udeřily ale opět Vítkovice: Brus skvěle vybojoval míček u mantinelu, ten se přes Hubálka dostal opět k Hájkovi, který neměl problém zakončit do branky. Zanedlouho po něm se navíc trefil po Hubálkově sólu Hrubý a bylo to 3:0.

Naději dal Pražanům zkušený Richter, při závěrečné powerplay se jim už ovšem nedařilo a Veltšmíd mohl dokonce přidat pojistku pro Vítkovice. I když prázdnou branku netrefil, Vítkovice to mrzet nemuselo. Po roce opět obhájily mistrovský titul a do klubové sbírky přidaly 6. v historii.

Statistika zápasu:
SUPERFINÁLE: Tatran – Vítkovice 1:3, stats a hodnocení


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*