3. 1. 2012 Zahraničí (9) KOMENTÁŘŮ

Dan Hulič opouští Drážďany, chce zachránit Litvínov

 



Do Bivoje Litvínov, hrajícího druhou nejvyšší soutěž, se vrátí jeho legenda Daniel Hulič. Tradiční opora Severočechů hrála od září za Igels Drážďany, k návratu do mateřského klubu ho ale donutila nepříjemná pozice Bivoje, který je až na 11. místě 1. ligy.

Huličův odchod z Drážďan je zřejmě nejdůležitější zprávou mezi německými transfery. Litvínovský florbalista byl totiž třetím nejproduktivnějším hráčem elitní ligy. Poslední zápas, který za „Ježky“ sehrál, byl duel v Lipsku, který Drážďany prohrály 6:8.

„Chtěl jsem pomoci klubu v celé sezoně a věřil jsem, že můžeme dojít do play off. Snad na mých výkonech bylo vidět, jak hodně mi na tom záleželo. Ale situace, ve které se nachází Litvínov, mě nutí k návratu,“ sdělil Hulič. K přestupu domů se rozhodl už před posledním zápasem roku 2011.

„Přišli jsme o našeho nejproduktivnějšího hráče, a tak naše šance na play off budou menší,“ mrzelo českého trenéra Dráždan Tomáše Syryčanského. Přesto v barvách Igels zůstane silná česká kolonie: žlutomodré barvy hájí i Leoš Tuček, Jiří Horák, Jakub Koník a Tomáš Vrána. „Na druhou stranu bude příležitost, aby se předvedli i další hráči, zejména ti, od kterých se čekalo víc. Ale ztráta Huliče je pro nás těžká,“ dodal Syryčanský.

Čtyřiatřicetiletý Daniel Hulič, který vedle Litvínova hájil v minulosti i barvy extraligového Ústí nad Labem, Future a Bohemians, nasbíral v 9 utkáních za Drážďany 33 bodů za 15 branek a 18 asistencí. Igels Dráždany jsou po polovině základní části na 6. příčce osmičlenné německé elitní soutěže.

Ve spolupráci s floorballmagazin.de.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*