Střešovický Tatran po loňské sezoně, které vybočila ze zaběhnutého formátu, ukazuje znovu svou sílu. Opanoval základní část, a to už jedno kolo před koncem dlouhodobé části extraligy. Zajistil si to nedělním vítězstvím nad Chodovem v poměru 7:4.
22. 2. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Tatran se stal šampiónem základní části

 



Utkání plné individuálních chyb, častých vyloučení, ale také strhujícího tempa a dramatických okamžiků. Přesně tak by se dalo charakterizovat pražské derby, které ve střešovické hale sledovalo něco málo přes jedno sto diváků.

Do utkání měl lepší vstup Chodov, který šel už v sedmé minutě zásluhou Svobody do vedení. Jenže pak přišly dvě vyloučení hráčů z Jižného města, a i když Tatran nerozfoukal svůj přesilovkový hurikán, dostal se na koně. Z toho profitoval dvě minuty před první sirénou Michla Jedlička.

„V první třetině jsme se hodně těžko srovnávali s tlakem, který na nás Tatran vytvořil. Hodně nás podržel Honza Barák. Postupem času jsme se ale do zápasu dostali a hru vyrovnali,“ ohlédnul se za první třetinou chodovský kouč Lukáš Procházka.

Ve druhé části to byl právě úřadující vicemistr, kdo tahal za kratší konec. Dvěma brankami dokázal jít do dvougólového trháku. To by ovšem Chodov nesměl mít ve svém dresu nejproduktivnějšího hráče extraligy Matěje Jendrišáka, kterému se stav na světelné tabuli nelíbil a čtyři minuty před koncem vsítil kontaktní gól.

Nejzajímavější třetinou byla bezpochyby ta poslední, alespoň pro oko diváka. Padlo v ní hned šest branek, čtyři na straně Tatranu a dvě šly na vrub Chodova. Utkání také nabíralo na dramatičnosti, když si například vjeli do vlasů Majer s Tuškem.

„Nám se utkání vyvedlo. Hráli jsme to, co jsme chtěli hrát. Pozitivní je, že naši hru dokázali zahrát i kluci, kteří v posledních zápasech moc příležitostí nedostávali. Hráli jsme dobře dozadu, měli nebezpečné brejky a tlačili jsme se do střelby. Kdo mě hodně mile překvapil byl chodovský gólman Barák, který má opravdu famózní formu,“ hlásil po duelu střešovický kouč Jan Zahalka.

Na druhé straně byla i přes porážku vidět spokojenost. „Já jsem s naším výkonem spokojený. Ve druhé třetině jsme hráli velmi slušně. Jen vždy když jsme se dostávali do hry, přišla zbytečná ztráta, kterou Tatran potrestal,“ dodal Procházka.

Tatran tak vyhrál základní část a splnil si jeden z cílů pro letošní sezonu. „Pro nás je to dobře, a to zejména s ohledem na semifinále. Souhlasím s názorem Radka Mrázka po zápase s Mladou Boleslaví s ohledem na jejich tvrdé pojetí hry. My tak na Boleslav narazíme nejdříve ve finále,“ hledal pozitiva v konečném umístění Tatranu Zahalka.

Foto: Martin Neužil


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*