O víkendu startuje nejen boj o titul. Nezapomínejme také, že se hraje o extraligovou příslušnost pro příští soutěžní ročník. V prvním kole play-down na sebe narazí Bix Ostrava se Znojmem a také Pardubice s havířovským Torpedem. Všechny týmy si dobře uvědomují, že jde o hodně.
5. 3. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Začínají boje o extraligovou příslušnost v příštím roce

 



FBC BiX Ostrava vs. TJ VHS Znojmo




Ostravský BiX má výhodu dvou domácích zápasů v řadě, které můžou leccos o této sérii napovědět. Domácí jsou favoritem. Papírové předpoklady už však mnohokrát vzaly za své. Ostravané získali v roce 2007 bronzové medaile, od té doby to šlo s týmem z kopce. Výkonnostní pokles připomíná pád akcií na pražské burze v době ekonomické krize. Ostravští hráči si poprvé v historii zahrají o záchranu. Nutno podotknout že právem, když naprosto nezvládli závěr sezony. To Znojmo si zahraje o záchranu s roční periodou. Loni úspěšně svěřenci Libora Šťasty zvládli baráž s Bohemians. Poslední klání zmíněných celků je týden staré. Znojemští v něm zvítězili po přestřelce 9:8. Kdo však ukázal více es v rukávu a který celek si je šetří právě na důležité boje o záchranu?

Letošní vzájemné utkání:
FBC BiX Ostrava vs. TJ VHS Znojmo 7:5 a 8:9

M&M Reality Sokol Pardubice vs. Torpedo Havířov




Ve druhé sérii prvního kola play-down na sebe narazí Pardubice s Havířovem. Vzhledem k výsledkům v základní části jsou favoritem domácí hráči. Perníkáři dlouho sahali po play-off. Osud tomu tak nechtěl a Východočeši po pár těsných porážkách bojují o záchranu. S tou mají dosti bohaté zkušenosti. Havířov si zahraje o záchranu podruhé v historii klubu, letos to však budou mít hráči Torpeda o poznání těžší. Loni si dokázali poradit s bezzubým Třincem. Oba týmy spolu sehrály také vyrovnaná utkání. Havířov by měl táhnout především ostřílený matador Pavel Kožušník, Pardubice budou spoléhat na týmový výkon. Který z týmu lépe nastartuje sérii o udržení?

Letošní vzájemná utkání:
M&M Reality Sokol Pardubice vs. Torpedo Havířov 6:4 a 5:6

Foto: Petr Faraga


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*