Čeští junioři podlehli i ve druhém zápase na EFT, tentokrát Finsku. Ve svém druhém vystoupení na turnaji ve finském Kuopiu podlehli čeští mladíci domácímu Finsku 2:3. Duel byl reprízou loňského semifinále světového šampionátu ve Švýcarsku. Jenže tehdy Češi zvítězili 6:4.
1. 11. 2008 Reprezentace - Junioři (0) KOMENTÁŘŮ

Junioři prohráli i podruhé

 



Hala v Kuopiu viděla v první třetině pouze jednu branku, ale první třetina byla nejchudší třetinou, co se branek týče. První část patřila Čechům. Jedinou branku totiž vstřelil mladíček střešovického Tatranu, Jan Olšiak. Ten se trefil v poslední minutě prvního dějství. Stavem 0:1 první třetina skončila.

Druhá třetina patřila naopak domácím mladíkům. Nejprve srovnal Kinnunen a zanedlouho na to strhl vedení na stranu domácích Kejonen. Finové tedy otočili průběh utkání a do třetí třetiny se tak šlo za nepříznivého stavu pro české barvy.


Třináct minut před koncem utkání srovnal Martin Tokoš, když využil přihrávky svého kolegy z Vítkovic Patrika Suchánka. Vyrovnaný zápas však rozhodla poslední minuta. V čase 58.31 putoval za katr Adam Štegl a Finové nařízenou početní převahu zužitkovali. Utkání rozhodl domácí muž zápasu Kinnunen.

Finové si tak připisují do tabulky turnaje 3 body a zahrají si zítra se svými severskými kolegy o první místo. Češi jsou zatím bez bodu, v přímém duelu o třetí místo vyzvou Švýcarsko.

Finsko U 19 – Česká republika U 19 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)

Branky: 33. Kinnunen, 37. Kejonen, 60. Kinnunen – 19. Olšiak, 47. Tokoš

Střely na branku: 33:20.Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0. Nejlepší hráči: Kinnunen – Olšiak .Diváci: 114

Foto: Olli Laukkanen


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*