Česká juniorská reprezentace má za sebou prověrku před blížícím se Mistrovstvím světa. A porvala se s ní více než dobře. Na turnaji Polish Cup se čeští hráči prezentovali slušnou útočnou sílou a poctivou defenzívou. Hlavně tyto dvě činnosti rozhodly o tom, že právě české barvy polský turnaj ovládnou.
9. 2. 2009 Reprezentace - Junioři (0) KOMENTÁŘŮ

Trenéři juniorské reprezentace si pochvalují dravé mládí

 



Na turnaj odjel výběr Rudolfa Škubala a Radomíra Mrázka s několika změnami. Do týmu se dostalo několik nováčků a i věkově mladší hráči. A jak se ukázalo, svou příležitost chytili za pačesy.

„S Rudou Škubalem jsme se shodli, že to bylo dobré rozhodnutí. Svou technickou vybaveností na to jednoznačně mají. Svou úlohu zvládli na výbornou a pokud budou mít zájem na sobě pracovat, mají velkou šanci se do konečné nominace probojovat a myslím si, že mají tomu týmu co dát,“ pochválil novice v týmu trenér Radomír Mrázek.

V Polsku český celek vstřelil celkem čtyřiačtyřicet branek, pouhých devět inkasoval a ztratil jen bod v utkání se Švýcarskem, které skončilo remízou 1:1. „Švýcaři byli o něco lepší na míčku, ale jejich přechody do útoku jsou hodně čitelné a hrané strojovým způsobem. Jakmile jsme na ně vytáhli presink, začali chybovat, ale my toho nedokázali využít. Remíza byla zasloužená,“ vrátil se k prvnímu utkání Mrázek.

Ten zároveň prozradil, že si český celek na turnaji osvojoval zejména nátlakovou hru. „Chtěli jsme si na slabších soupeřích vyzkoušet systém celoplošného napadání a přesvědčili jsme se, že kluci na to mají,“ myslí si Mrázek.

Po ruce má pádný důvod. Jeho svěřenci zbytečně neinkasovali a s hodně fyzicky náročným stylem hry se popasovali výborně. Vždyť ve třech dnech museli skousnout porci pěti utkání. Celý tým tak uspěl a podle slov trenérů bude mít před světovým šampionátem jen minimální změny.

Jediné, nad čím si trenéři lámou hlavu, jsou brankáři. „O brankářích máme jasno. Lépe řečeno alespoň o těch, kteří do Finska pojedou. Jak Bauer, Peštál, tak i Mück jsou velmi vyrovnaní a pravidelně je točíme. O tom, kdo bude jedničkou, rozhodne jejich aktuální forma před samotným šampionátem,“ vysvětlil Mrázek.

Před květnovým Mistrovstvím světa ve Finsku čeká juniory ještě dvojzápas se Švýcarskem. Ten se uskuteční během dubna ve Švýcarsku a měla by na něj jet už finální dvacítka hráčů.

Foto: Olli Laukkanen


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*