Člen reprezentační juniorky Patrik Suchánek už jednu medaili ze světového šampionátu má. Teď je v přípravě na své druhé Mistrovství světa juniorů. Juniorka má za sebou úspěšný turnaj v Polsku, kde obsadila první místo a ukázala svou sílu.
10. 2. 2009 Reprezentace - Junioři (0) KOMENTÁŘŮ

Patrik Suchánek: Měli jsme i slabší chvilky

 



Jak hodnotíte ze svého pohledu turnaj v Polsku?
Z mého pohledu byl Polish Cup hodně vyvedený. I když musím přiznat, že byl velice fyzicky náročný. Odehrát pět reprezentačních utkání během tří dnů je opravdu velká fuška pro každého.

Se Švýcary jste remizovali. Jak byste zhodnotil vaše nejvyrovnanější utkání?
Zápas se švýcarským soupeřem patřil asi k nejlepším na turnaji, alespoň z mého pohledu. A to i přesto, že skončil remízou 1:1. Když se k němu vrátím, musím konstatovat, že to byla spíše taková defenzivní bitva.

Na turnaji jste spíš testovali útočnou složku týmu. Nenudili se obránci?
Je pravda, že jsme hráli proti relativně slabším soupeřům. Proto byly takové výsledky a my se v utkáních hodně tlačili do útoku. Ale nemyslím si, že by se obránci nudili. Měli jsme i slabší chvilky.

Naopak, jak to vyhovovalo vám?
Musím přiznat, že lépe se mi hrálo v obraně, než v útoku. Ale kdyže jsem v útoku byl, užil jsem si to a nemůžu tvrdit, že mě to nebavilo.

Jak se vám vůbec v Polsku líbilo?
Co k tomu říct. Je to velká země, ale mám-li být upřímný, nelíbí se mi vůbec. Ale zase organizace turnaje byla na výborné úrovni, to se musí nechat.

Trenéři vám naordinovali celoplošný presink. Jak vám osobně tento systém vyhovuje?
Nemám s tím sebemenší problém. Ve Vítkovicích takovou nátlakovou hru taky aplikujeme, takže to pro mě nebylo zase až tak složité.

Jak vidíte vaše šance na světovém šampionátu ve Finsku?
Myslím si, tedy jsem přesvědčen o tom, že máme hodně kvalitní tým. I parta je dobrá, takže naše šance jsou velké. Tajným cílem je bezesporu zlatá medaile, ale nikomu to neříkejte. (smích)

Určitě jste si turnaj náležitě užili. Nějaká perlička z polského turnaje?
Perliček by bylo dost. Všem se ale jistě vybaví a utkvěla v paměti památná věta: „SNAD SE JĚŠTĚ POTKÁME“. Další komentář to podle mého nepotřebuje.

Foto: Olli Laukkanen, Šárka Rojková


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*