Hrál na domácí palubovce, na své paži nosí kapitánskou pásku a i přesto, že nedal několik tutovek které běžně proměňuje, byl to on kdo dal proti Švýcarům vyrovnávací gól a nakopl tak jako správný kapitán svůj tým. Řeč je o sniperovi Bulldogs Brno Tomáši Ondruškovi.
7. 11. 2009 Reprezentace - Junioři (0) KOMENTÁŘŮ

Tomáš Ondrušek: Doma si to náramně užívám!

 



Dokázali jste porazit fyzicky nadupaný švýcarský celek 4:3, i když se utkání nevyvíjelo úplně podle vašich představ. Jaké jsou pocity?
Skvělé. Před utkáním jsme si řekli pár věcí. Zejména jsme museli pracovat na koncentraci, která rozhodla včerejší duel se Švédskem. Já osobně to beru jako maličkou satisfakci za světový šampionát.

V utkání jste měl nespočet tutovek, které v lize proměňujete, dnes vás ale střelecká múza zřejmě nepolíbila. Čím to?
Rozhodně to beru na sebe. Kdybych ty šance proměnil, asi by z toho nebylo takové drama. Na druhou stranu je mezinárodní florbal na nesrovnatelné úrovni s tím klubovým. Každopádně to ale není omluva, měl jsem na to dát více než jednu nebo dvě branky.

Když jste byli v tlaku, z ničeho nic se řítil jeden švýcarský hráč sám na českou branku. Zatrnulo vám v tu chvíli?
Určitě. Hned se mi ty šance promítly, ale Filip Kejík nám dnes zachytal výborný zápas. Má veliký podíl na tom, že jsme Švýcary porazili. Ne nadarmo byl vyhlášen hráčem utkání. Když se ale vrátím k těm šancím. Jsem kapitán, měl bych tým táhnout a když jsme v tlaku, měl bych takové šance dát a posunout tým zase o krůček blíže k vítězství.

V reprezentačním dresu se vám během EuroFloorball Tour poštěstilo hrát na domácí palubovce. Nerozklepaly se vám kolena?
To ne. Já si to náramně užívám. Ukázat se doma, svým rodičům, příbuzným. Je to pro ně taková odměna. Nervozitu jsem na sobě vůbec necítil, určitě to nemá ani nic společného s mými neproměněnými šancemi.

V Brně se v rámci turnaje jezdí po utkáních ještě nájezdy, ale proti Švýcarům jste nejel. Byl jste těmi šancemi tak zdecimovaný, že jste si nevěřil?
To ani ne. Kdyby oni dali ten poslední nájezd, byl jsem na řadě. Bylo to spíše o tom, že jsme si nájezdy zkoušeli na tréninku a zrovna dvakrát mi to nešlo.

Teď vás čeká ještě utkání s Finskem. Co lze od tohoto duelu očekávat?
Půjdeme do něj naplno a sebevědomě. Nesmíme se a ani nebudeme dívat na to, jestli jde o Švédsko, Finsko nebo Německo. Zápas se začíná od nuly a my budeme chtít zvítězit.

Foto: Martin Neužil


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*