3. 3. 2012 Reprezentace (0) KOMENTÁŘŮ

Čechy čekají na MS Lotyši, Japonsko a tým USA

 



Čeští florbalisté se v základní skupině prosincového mistrovství světa ve Švýcarsku střetnou s týmy Lotyšska, Japonska a USA. Rozhodl o tom sobotní los světového šampionátu, který se uskutečnil v Bernu.

Papírově nejobtížnějším soupeřem národního týmu by měl být podle předpokladů celek Lotyšska, se kterým se Češi setkali naposledy na MS 2008 v Ostravě. S Japonci změřili síly na následném závěrečném turnaji 2010 ve Finsku. Duel USA – Česko proběhne vůbec poprvé v historii.

Reprezentační kouč Tomáš Trnavský přijal výsledek losu s nadhledem. „Dopadlo to pro nás docela dobře, jsme spokojeni. Jiný cíl, než postoupit do první čtyřky není. Lotyši budou silní, ale zase je to příjemnější volba než mít Estonce. Budeme si o nich muset sehnat informace, nebránil bych se ani přátelským zápasům, ale Lotyši asi nebudou chtít,“ myslí si Trnavský.

Ani další vývoj podle něj nevypadá špatně. „Ale stejně to nebude nic jednoduchého, kluci už vědí od minulého šampionátu, že se musí počítat s každým,“ dodává Trnavský.

Pokud by se Čechům podařilo postoupit z 1. místa, ve čtvrtfinále by se potkali s 2. týmem ze skupiny D, pravděpodobně tedy s některým z trojice Německo – Rusko – Kanada a v případném semifinále pak na vítěze duelu 1B/2A, tedy s největší pravděpodobností na Švédy.

Los mistrovství světa 2012:

Skupina A
Švýcarsko
Estonsko
Singapur
Slovensko

Skupina B
Švédsko
Norsko
Polsko
Maďarsko

Skupina C
ČESKO

Lotyšsko
Japonsko
USA

Skupina D
Finsko
Rusko
Německo
Kanada


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • mia napsal:

    pěkná skupina, škoda jen že se nepotkáme se Slovákama :), určitě by to bylo zajímavé…

  • eno nuño napsal:

    Když nad tím tak přemýšlím, tak pro seveřany to dopadlo dobře, stačilo by, aby naše skupina nebyla C, ale B nebo D a došlo by na semifinále SWE-FIN.
    Nebo je nějak ošetřeno, aby na sebe nenarazil 1. s 2. už v semifinále za předpokladu, že vše půjde podle papírových předpokladů ?

Napsat komentář

*