27. 4. 2013 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

VIDEO: Tohle lidi baví! „Tokmeister“ ukázal novou dimenzi nájezdů

 



Ten nájezd jde jen těžko popsat slovy. Martin Tokoš prostě vytáhl z rukávu další parádní věc. Už před dvěma lety překvapil Švéda Johana Rehna i brněnskou halu nečekaným podseknutím balónku. V pátek přidal ještě lepší kousek…

Češi prohrávali na nájezdy 0:2. Pokud by Tokoš nedal, byl by konec. Ale na turnajích EFT o nějaké extra body navíc nejde. Proto se vítkovický útočník rozhodl, že pobaví lidi.

„Jojo, přesně tohle jsem chtěl udělat. Vyšlo to! Prostě, vymýšlet cipoviny, to mě baví,“ smál se český šikula.

MARTIN TOKOŠ vs. JARNO IHME (26.4.2013, Tampere)

Občas tu fintu zkusí na tréninku, ale jinak to byla ostrá premiéra parádičky. Gólman Jarno Ihme jen koukal na jemnou práci – podseknutí, forhend, bekhend a forhend a to všechno ve vzduchu a s milimetrovou přesností.

„Myslím, že by to vyšlo tak dvakrát z deseti pokusů, ale zase to člověk nesmí jet pořád na jednoho gólmana, ten by to rychle prokoukl,“ říká muž pátečního večera. A přiznává, že touto variantou nájezdu zatím své nápady vyčerpal.

„No, už nemám nic. Budu muset vymyslet něco nového,“ říká Tokoš.

MARTIN TOKOŠ vs. JOHAN REHN (6.11.2011, Brno)

Jinak ale v pátek z tamperské haly odcházel zklamaný. Reprezentace dostala šest gólů za třetinu a ztrátu už se dohnat nepodařilo: „Přestali jsme hrát, vůbec nevím proč. Naštěstí v té třetí třetině jsme se do toho zase trošku dostali.“

A ještě jedna věc Tokoše mrzela. Statistiky o utkání sice uváděly přítomnost 621 diváků, jenže ti na tribunách nebyli ani náhodou. „Myslím, že bylo maximálně 350 lidí. Je to hrozné,“ posteskl si český florbalista. Před týdnem přitom hrál superfinále před 10 tisíci fanoušky. V Tampere prostě netáhne ani domácí reprezentace.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*