/AKTUALIZOVÁNO/ Florbalisté FbŠ Bohemians jsou v extralize. Na půdě Havířova dokázali zvládnout rozhodující pátý zápas a vyhrát 4:3. Přitom od začátku utkání tahali za kratší konec a ještě zhruba minutu před koncem prohrávali o jednu branku.
23. 4. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Bohemka slaví postup. Je v extralize

 



Havířov se zahalil do černé. Ztratil totiž slibně se vyvíjející rozhodující utkání barážové série. Od začátku zápasu si postupnými krůčky vytvářel slibný náskok. Už v polovině utkání vedl o tři branky a vypadalo to na jednoznačnou jízdu.

Jenže pak domácí přestali hrát. Bohemka dokázala ještě do konce druhé sirény snížit na rozdíl jediného gólu a třetí perioda tak měla rozhodnout o tom, kdo si v nadcházející sezoně zahraje extraligu.

Rozhodnutí přišlo až v poslední minutě. „Klokani“ nejdříve využili vyloučení Bezděčíka a devatenáct sekund před koncem i standardku před havířovskou brankou. Dvěma slepenými góly tak otočili vývoj utkání, na což už Torpedo nenašlo odpověď.

Zároveň poslední rozhodnutí hlavních sudích zvedla vlnu nevole na domácí straně. Tak či onak se do extraligy podívá pražský celek Bohemians, Havířov se stejně jako Znojmo bude muset spokojit s první ligou.

Statistika:

Torpedo Havířov – FbŠ Bohemians 3:4 (1:0, 2:2, 0:2)

Branky: 17:44 Lukáš Jurčík (Miroslav Kožušník), 24:41 Petr Kubala (Roman Kantor), 29:29 Pavel Kožušník (Michal Šmída) – 36:15 Ondřej Kozák (Tomáš Kindl), 38:33 Filip Pacan (Jiří Jakoubek), 58:52 Jiří Jakoubek (Tomáš Kindl), 59:41 Jiří Jakoubek (Jakub Květoň).

Rozhodčí: Janeček – Sekanina. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:1 Střely na branku: 24:16. Diváci: 308.

Foto: Ladislav Káňa


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*