5. 2. 2012 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Finsko zdolalo Švédy 5:4, debutant Wardi dal dva góly

 



Tým Finska vyhrál v Joensuu v rámci setkání severských florbalových velmocí nad Švédskem 5:4 a korunoval vítězství Suomi ve čtyřutkání Finnkampen. Debutant ve finském celku Oliver Wardi dal do sítě Tre Kronoc 2 góly. Celkově skončil souboj 6:6 a o vítězství Finů rozhodl lepší součet skóre.

Švédové začali souboj impozantně, brzy vedli 2:0 a navíc dostali možnost navýšit skóre při trestném střílení. Kim Nilsson ale tváří v tvář Eero Kosonenovi neupěl a právě tento moment posadil do sedla Finy. Domácí tým stihl ještě do konce třetiny snížit a ve druhé části se dostal do vedení.

Dařilo se zejména zadákovi Oliveru Wardimu, který při premiéře v dresu Suomi zaznamenal 2 branky. „Oliver odehrál velmi dobrý zápas. Bylo vidět už na trénincích, že je dobře připravený a úspěch se v zápase dostavil,“ pochválil svého svěřence kouč finského národního týmu Petri Kettunen.

V dalších ohledech ale hodnotil trenér Suomi zápas s rozpaky. „Některé naše prvky fungovaly velmi dobře, ale na druhou stranu jsme dostávali velmi jednoduché góly,“ posteskl si. Finové ale vítězství nad největším rivalem uhájili.

V průběhu poslední třetiny ještě Mika Moilanen navýšil na 5:3 a gól Johana Andersona jen korigoval konečný stav. „Myslím, že jsme zápas neodehráli špatně, jen jsme asi měli dát víc gólů v 1. třetině. Postupně se Finové dostali do hry a bohužel získali dvoubrankový náskok. Chtěli jsme to dohnat, ale Finové mají talent a moc těžko se jim bere míček,“ zhodnotil zápas navrátilec do švédské sestavy Johan Anderson.

Ten se do dresu Tre Kronor oblékl po dlouhých 7 letech. „Chci určitě pokračovat a odehrát i další zápasy,“ přál si. Jeho cílem je start na prosincovém MS.

Finnkampen 2012:
Finsko – Švédsko 5:4 (1:2, 3:1, 1:1)
Branky:
17. a 26. O. Wardi, 23. Mikko Kohonen, 39. Jussila, 52. Moilanen – 2. Kim Nilsson, 10. Galante Carlström, 37. Enström, 54. Andersson. Rozhodčí: Černý, Janoušek (ČR). Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 1627. Hráno v Joensuu.

Sestavy:
Finsko:
Kosonen – Lax, Savolainen, T. Vänäänen, Aro, O. Wardi, Jussila – Tiitu, Mika Kohonen, Hyvärinen – Kapanen, Kukkola, Kokelainen – Eronen, Hänninen, Moilanen – Pusa, Mikko Kohonen.
Švédsko: Löfdahl – Björk, M. Samuelsson, A. Karlsson, Östholm, Wallgren, Berggren, Egebrant – Enström, R. Eriksson, Galante Carlström – Anderson, J. Samuelsson, Kim Nilsson – Sundstedt, Kanebjörk, Hagberg – Svahn, M. Karlsson.

Finnkampen 2012 (Josba)
Juniorky: Finsko – Švédsko 2:3
Junioři: Finsko – Švédsko 6:7
Ženy: Finsko – Švédsko 6:4
Muži: Finsko – Švédsko 5:4
——————————
Body celkem: 6:6. Skóre: 19:18


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*