7. 5. 2011 Reprezentace (22) KOMENTÁŘŮ

Junioři na bronz nedosáhli. Se Švýcarskem prohráli 4:6

 



/FOTOGALERIE/ Česká juniorská reprezentace byla hodně blízko bronzovému úspěchu. Po famózní první třetině ale nechala Švýcary srovnat. Ti v poslední části otočili vývoj zápasu a zvítězili 6:4.

Klíčový duel juniorů na světovém šampionátu začal hodně opatrně. Góly začaly padat až po provinění Švýcarů proti florbalové legislativě, kdy se ocitlo jejich šest florbalistů na hrací ploše.

Český výběr záhy přesilovku proměnil zásluhou dělovky Jana Natova. Češi drželi míček na svých hokejkách a snažili se vypořádat z osobkou Švýcarů. První mezírku v jejich defenzívě potrestal Lukáš Hájek, který z pravého křídla přes obránce rozvlnil švýcarskou síť podruhé. Skóre první třetiny uzavřela pražská spolupráce Jana Natova a Miroslava Mayera, když jim dokonale vyšel presink.

Do druhé třetiny nastoupilo jiné Švýcarsko. Začalo se tlačit před Mrkosovu branku a brzy se dočkalo snížení. Kontaktní gól zaznamenali florbalisté ze země Helvétského kříže v přesilovce. A do konce třetiny se dočkali srovnání. Na 3:3 skórovali minutu před druhou sirénou.

Třetí třetina duelu už byla buď a nebo. Byli to opět Češi, kdo se dostal do vedení. Mayer svým druhým gólem rozvášnil dav českých fanoušků v německém Weissenfelsu. Jenže ne na dlouho.

Švýcaři dokázali dvěma povedenými trefami otočit vývoj zápasu ve svůj prospěch. Český výběr šel poté do presinku, ale nevytěžil z něj vůbec nic. Tři minuty před koncem šel navíc na trestou lavici ve velké formě hrající Veltšmíd a bylo po zápase.

Švýcaři nabídnutou početní výhodu využili a upevnili si svoje vedení. Češi tak svůj medailový půst prodloužili minimálně na další dva roky.

FOTOGALERIE OD MARTINA FLOUSKA:


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Hezky pánové napsal:

    Tak to by bylo… Naši „úžasní“ junioři dokázali, že se trenérům opravdu nepodařilo vybrat to pravé ořechové. To, co dnes předváděl například Patrik Dóža, nemá obdoby. Jak vůbec mohl tento hráč na MSJ? Vždyť ještě nedávno byl v nemocnici, jelikož se jeho tělo zhroutilo. Hráč, který nemá herní praxi a fyzičku by rozhodně na takovéto akci neměl být. U brankáře Mrkose stačí čísla – 20 střel = 6 gólů 😀 😀 😀

  • fff napsal:

    nebyl jsem na místě , ale viděl 3 zápasy, a někteří hráčí bud ztratili formu na konci sezony , nebo do toho nedali vše, protože hlavně švýcaři a i finové byli hratelní, švédové byli už někde jinde..

  • smog napsal:

    nechci jmenovat jednotlivé hráče, je to kolektivní sport, ale někteří tam opravdu neměli co dělat, přitom poslední dva zápasy nebyly špatně rozehrané, jak Finy tak Švýcary jsme mohli a měli porazit… doufám, že to některé kluky moc neotráví…podle mého prohrála psychika, sledoval jsem oba zápasy a viděl jsem velký rozdíl v chování hráčů i v momentě , kdy prohrávaliˇ, bylo to nebe a dudy, svěšená ramena, pohledy do země, téměř bez nadšení…

  • Konec jedné éry napsal:

    Konec jedné éry. Ale trenérské. Česko mělo na to přivést medajli. Ale, podle mého, trenéři nevybrali dobrou sestavu. Obrana hořela jak papír… Kdyby se to stalo v jednom utkání, člověk neřekne nic. Ale i 4 branky od Lotyšů i Estonců není dobrá vizitka. Zde měli trenéři zapracovat lépe.
    Psychika mladíků je těžko odhadnutelní, ale určitě se dají nají odolnější typy hráčů.
    Patrik měl potíže, ale hrát umí. S tou fyzičkou u něj to ale bude pravda.
    Klukům příjezd domů bez medajle nepřeju. Ale vedení repre by se mělo zamyslet, jestli nezměnit trenéry.
    Myslím, že Škubal s Mrázkem nepřinesou již nic nového.

    • smog napsal:

      je přece veřejným tajemstvím, že škubal je jenom figurka, ale jinak souhlasím – změna by asi prospěla, obrana nestojí za nic a ne jenom u juniorů – vemte si letošní finále ligy, hráči pořád ještě neberou za své, že 5 hráčů útočí a 5 brání, zvláště útočníci to berou na lehkou váhu, míček lítá 150km i více, pokud útočnici necloní a vpředu vyklusávají, obránci a brankář s tím moc nenadělají

    • I přes to napsal:

      a i přes to měl lepší fyzičku než většina hráčů….

  • napsal:

    Systémově obrana zklamala, ale ne přímo obránci jako takoví … a buďte bez obav, trenéři opravdu končí ….

  • cisla napsal:

    Body na MSJ: Natov 13 bodu, Mayer, Doza, Zdarsky kazdy po 9 bodech, Ondrusek 8 bodu.

    • rangeer napsal:

      Co tím chcete naznačit?

      • Majkl.35 :) napsal:

        Kanadske bodovani neni vsechno…ale vypadalo to, jak by pro nekoho to bylo vsim…

        • smog napsal:

          souhlasím…něco podobného jsem zažil jako aktivní hráč basketu, nejdůležitější kriterium byl počet nastřílených bodů…přitom stejně důležité jsou plusové a minusové body, asistence, vybojované a ztracené míčky…co z toho, když útočník nastřílí 10 golů soupeři ale při jeho 10 gólech je taky na hřišti… a to je už na trenérech, aby to posoudili z hlediska toho, že jde o kolektivní sport a ne o individuální závody

  • Chytráci napsal:

    Koukám, že se tady strhla diskuze některých chytráků. Tým sice měl na medaili, možná i na finále, ale prostě to nevyšlo. Na mistrovství odehrál pět velice kvalitních zápasů. S Finskem a Švýcarskem byl dvě třetiny lepší, ale rozhodl závěr, v kterém už hráči neměli síly, a to je obraz celého českého florbalu. Naši nestačí v závěru proti těmto soupeřům, protože jsou na tom obecně kondičně hůře.

    • smog napsal:

      proč chytráci? jenom prezentuji svůj názor. souhlasím s tebou v názoru na kondici, to si myslím je základ všeho a každého sportu, pokud nemáš kondici a sílu, všechno jde do háje, nestíháš rychlostně, silově, ztrácíš koordinaci pohybů a tím míčky, špatně přihráváš, nemáš najednou čas na nic… v tom bylo ukázkové finále – švédové i finové jeli jako lokomotivy celých 60 minut a nejenom našim juniorům chybí vytrvalost a rychlost. na druhé straně je v těchto zemích florbal ještě trochu někde jinde, pokud se jim chceme rovnat, tak v tomto je máme co dohánět. ale jinak kluci zcela jistě ukázali, že na tom nejsou špatně

      • Chytráci napsal:

        Tak nebylo to myšleno přímo na tebe. V hodně věcích s tebou souhlasím. Ale jen by zajímalo, kteří hráči tam neměli co dělat.

        • JC napsal:

          Vubec si nemyslim ze to bylo o hracich, videl jsem 3 zapasy online a podle me kvalitou hracu jsme meli na vsechny, co me zklamalo nejvic byl zapas se svedskem, kdy svedove pro to aby zakoncili potrebovali 3 nahravky, kdezto nasi hraci udelali 3klicky a finalni nahravku nedali… z toho plyne i ostudne skore z presilovek… trochu nechapu i roli kapitana – cekal bych ze ondrusek bude ten zkuseny co dokaze zmenit tempo hry – podrzet balon kdyz je potreba a vklidu rozehrat a ne ze se pri kazdem 3 kontaktu s balonkem rozbehne do stredu a vysmazi dej se co dej a z pulky pripadu odevzda balon a hrozi brejk… hracu je mi docela lito ale aspon poradne sleteli z hrusky a nosanky zpatky dolu…

  • pavel napsal:

    Jako divák jsem se zůčastnil posledních dvou zápasů naší repre a 100 % se nedá klukům upřít snaha a odhodlání o co nejlepší výsledek. Obraz zmaru a smutku po obou prohraných utkáních byl jasným důkazem. Bohužel musím souhlasit s Majklem.35 v tom, že pro některého hráče byla „kanada“ hodně vysoko v žebříčku hodnot celého mistroství. To ať si především jeden hráč z východu naší republiky přebere v hlavě sám.

    • smog napsal:

      jeden hráč ze západu nás naopak načal se švýcary, nesmyslná a riskatní rybička 5m od branky a následně jeho přistoupení v oslabení jako třetí hráč ke křídlu, čímž uvolnil celou jednu stranu…ale myslím , že o to nejde, je to kolektivní sport a je to o chybách jednotlivců, na jedné i druhé straně. a tady si myslím, že musíme ještě hodně práce odvést v oblasti kondice, rychlosti, vytrvalosti, dravosti našich hráčů

  • pavel napsal:

    myslíš asi riskantní žabička….:-) jinak asi souhlas, akorát ten hráč ze západu největší tahoun a srdcař

Napsat komentář

*