8. 2. 2012 Zahraničí (1) KOMENTÁŘŮ

Super-Ray Evensen oslavil jubileum. Odehrál zápas s číslem 100

 



Norský útočník Raymond Evensen se stal florbalovou legendou už v průběhu své bohaté kariéry. O uplynulém víkendu nastoupil v dresu národního týmu do 100. zápasu. A o tom, že to není ledajaký hráč, svědčí i jeho statistika. V sobotním duelu s Německem připravil gól pro Thomase Rongliena a zaokrouhlil svojí bilanci na 120 bodů.

Osmatřicetiletý Raymond Evensen je jedním ze dvou florbalistů na světě, který startoval na všech dosavadních světových šampionátech. Tím druhým je jeho dlouholetý parťák Willy Fauskanger.

Evensen nestárne, v pěti zápasech kvalifikace nasbíral 18 kanadských bodů za 9 branek a 9 asistencí, stejně jako uznávaný Ketil Kronberg, hrající švédskou ligu za Dalen.

Tváře Raye Evensena

Šikovný střízlík z Fjerdingby debutoval v norském národním týmu už v roce 1993 a stal se prvním Norem, který dosáhl hranice 100 zápasů. Od svých spoluhráčů dostal k jubileu dort a v neděli proti Španělsku načal ve velkém stylu druhou stovku. Přidal další dvě branky a dvě nahrávky a na svém kontě má celkem 65 gólů a 59 asistencí.

Ray Evensem a jeho kariéra

„Už jsem jednou řekl, tohle je moje poslední sezona v reprezentaci. Stojí to hodně času a sil se připravit na zápasy,“ svěřil se oslavenec po jubilejním zápase.

Jenže jelikož Norové bez problémů postoupili z kvalifikačního turnaje v Münsteru na mistrovství světa z prvního místa, je možné, že Super-Ray, jak ho nazval norský specializovaný server Inebandyavisen, nebude chybět ani na v pořadí už devátém šampionátu. Tedy, pokud Evensena přemluví. Pak už ale dá velkému florbalu sbohem.

Ray Evensen na MS 2010 v souboji o 13 let mladším Tomášem Sladkým


„Opravdu, tohle je můj poslední rok, vždyť v létě už mi bude 39,“
ujišťuje mladé spoluhráče, ale i soupeře, kterým mnohdy pořádně zatápěl. A až odehraje poslední zápas, tak Norové možná navždy vyřadí v národním týmu dres s číslem 20 – dres Raye Evensena.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*