Mistrovství světa 2008 Mistrovství světa 2008
12. 12. 2014 Reprezentace (0) KOMENTÁŘŮ

2018! Do Česka se vrátí mistrovství světa mužů!

 



Rovných 10 let poté, co florbal poprvé vyprodal pražskou O2 arenu, se největší svátek sportu s děrovaným míčkem opět vrátí do české metropole a možná i do jiného města. Na pátečním zasedání Mezinárodní florbalové federace se rozhodlo o tom, že se světový šampionát v roce 2018 uskuteční v Česku.

Čeští fanoušci se mohou těšit na to, že za 4 roky (příští šampionát hostí Lotyšsko) přivítají doma ten nejlepší florbal. Vítězná kandidatura dostala přednost před finskou nabídkou. „Bylo to opravdu těžké. Nakonec jsme se s delegátem z Finska nemohli zúčastnit toho finálního rozhodování, ale čekali jsme v zákulisí poměrně dlouho,“ popisoval prezident České florbalové unie Filip Šuman, který je sám viceprezidentem IFF.

Finsko nebylo slabým soupeřem, přesto česká kandidatura uspěla. „Finové se také snažili nabídnout co nejlepší mistrovství světa. Nakonec to rozhodnutí padlo jednoznačně pro nás. O tom, jak se jednotliví členové vyjadřovali, se pravděpodobně dozvím až v zákulisí,“ dodal Šuman. Finsko pořádalo šampionát mužů v roce 2010, i to hrálo v jeho neprospěch.

Praha jako pořadatelské město je jistá. Další města budou o zápasy zřejmě bojovat. „Do kandidatury jsme šli s tím, že jsme nabízeli Prahu. Je jasné, že se šampionát odehraje tam. Zda to bude pouze v Praze, nebo přičleníme i druhé město, jelikož tu možnost máme, to se uvidí teprve v další fázi,“ uvedl Šuman.

Prezident ČFbU také naznačil, kolik bude celá akce stát. „Já bych řekl, že rozpočet bude pohybovat někde zhruba mezi 50 a 70 miliony korun,“ odhadl.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*