Lassi Vänttinen Lassi Vänttinen
30. 12. 2014 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Vänttinen se vrací na místo činu. Slibuji vám hodně gólů, vzkazuje fanouškům Wileru

 



Dvojnásobný mistr světa Lassi Vänttinen se po pěti letech vrací do svého bývalého působiště. Finský útočník bude potřetí ve své kariéře oblékat dres švýcarského Wileru. A určitě by chtěl navázat na poslední sezonu, kterou zde strávil. Na jejím konci se totiž radoval ze zisku titulu.

Jeho vizáž se nemění – fousy, dlouhé vlasy. Lassiho Vänttinena byste na hřišti nepřehlédli. Ve finské nejvyšší soutěži v barvách Classic ho však fanoušci nadále vídat nebudou. Legenda oznámila přestup do Wileru, tedy na starou známou adresu. Dlouhovlasý chlapík už zde totiž působil, a sice nejprve v sezoně 2005/2006 a pak i v ročníku 2008/2009.

Jeho první angažmá skončilo stříbrem, během toho druhého už se svými parťáky slavil mistrovský titul. Vänttinen vůbec patří k úspěšným postavám finského florbalu. V letech 2008 a 2010 se mu podařilo vybojovat zlato na světovém šampionátu, což byla do té doby výsada pouze švédských florbalistů.

Lassi Vänttinen

Lassi Vänttinen. Foto: Marcel Bieri

Finský útočník nikdy neměl problém sbírat body. A ne jinak je tomu i v právě probíhajícím ročníku. V 12 zápasech finské nejvyšší soutěži si za Classic připsal 32 bodů za 20 branek a 12 nahrávek. Úctyhodná bilance, která ho řadí na třetí příčku kanadského bodování ligy.

Vänttinen měl samozřejmě i další nabídky ze Švýcarska či Švédska, nakonec však zvolil Willer. Obě strany už vědí, co od sebe mají očekávat. A Vänttinen si nemusí dlouho zvykat na nové prostředí. K přesunu ho motivovala také vidina budoucího úspěchu. „Když jsem hrál v Classic, bylo běžné, že jsme selhali v některém z důležitých zápasů sezony, tady je ale běžnou záležitostí získat titul,“ říká odhodlaně.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*