26. 3. 2011 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Herbadent a Bohemians se po jasném postupu utkají po roce znovu o mistrovský titul

 



Prognózy expertů i samotných aktérek semifinále play off extraligy se nenaplnily. Bránu do arény pro boj o titul rozrazily favorizované týmy Herbadentu a Bohemians stejně rychle a suverénně jako loni. Liberec i Vítkovice porazily v sérii opět 3:0 a tato sezona bude mít totéž zakončení jako ta minulá: o mistrovský pohár se utkají největší pražští rivalové.
Herbadent měl po delší době k dispozici kompletní kádr a také se už po rovných 60 vteřinách ujal po trefě Dominiky Šteglové vedení. Liberec, jemuž naopak chyběla slovenská útočníce Klaudia Valjentová, dokázal v závěru 1. části snížit na 2:3, ale na víc mu síly nestačily.

Vytíženou gólmanku Markétu Nikodýmovou vystřídala v polovině zápasu Gabriela Jahnová, ovšem po 40 vteřinách inkasovala z čepele Šteglové. Kapitánka hostů pak završila hattrick a také postup svého týmu. Herbadent si s čtyřbrankovým náskokem v kapse dokonce v závěru vyzkoušel power play.

K té na konci sáhly i Vítkovice, ovšem ze zcela jiného důvodu. Potřebovaly smazat náskok Bohemians 2:0. K němu je dovedla dvěma trefami Iveta Hyršlová, která tak s 8 zásahy (společně s už vyřazenou Lucií Pavlovičovou) vévodí tabulce střelkyň play off.

Vítkovice zkusily všechno, nasadily do hry 37letou Moniku Adamovou, svého soupeře přestřílely o 15 ran, ale kýžený efekt to nepřineslo. „Dnes jsme prostě nedokázali dostat míček do branky,“ posteskl si kouč poražených Jiří Velecký.

Brankářka Kristýna Horňáková tak vychytala svou první nulu v letošním play off. „Chtěli bychom vzkázat našemu soupeři do Prahy: podala skvělý výkon!“ poslal Herbadentu před finále varování na dálku kouč FbŠ Jakub Doubrava.

Záchranu v extralize slaví Olomouc, která doma přehrála v ofenzivním zápase Trutnov 8:4. Se skvělými diváky v zádech si domácí hráčky postupně vytvořily až vedení 6:2, ale nováček nejvyšší soutěže dvěma góly snížil. Jeho naděje však trvala jen 11 vteřin, než si Aneta Kyralová srazila míček do vlastní branky a chvíli na to ji napodobila i spoluhráčka Jaroslava Bálintová. O góly vítězek se tak postaralo 8 různých hráček.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*