Peder Bodén. Foto: Pavel Růžička Peder Bodén. Foto: Pavel Růžička
14. 1. 2015 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Nejlepší švédský střelec všech dob je zpět! Podpoří Tomašíka a spol. v Dalenu

 



Švédsko nemá lepšího ligového střelce. Když před rokem a půl odcházel tehdy pětatřicetiletý Peder Bodén z Dalenu, zdálo se, že se loučí s velkým florbalem. Kdepak, není konec. Kanonýr je zpátky a má chuť se porvat o trofej, která mu ještě chybí.

V Dalenu na něj vzpomínají jen v dobrém. Během 423 zápasů nastřílel 306 gólů. Jen finské veličiny Hannes Öhman a Mika Kohonen jsou na tom lépe. A starší s bratří Bodénových zřejmě statistiky ještě vylepší. I když přichází z druhé ligy, kde hrál za Team Thorengruppen, věří si.

„Nedostal jsem moc prostoru na hřišti, i když jsem se cítil dobře. A tak jsem se rozhodl vrátit tam, kde jsem doma. Před více než 20 lety jsem v Dalenu začínal, tak to vypadá, že se kruh uzavře,“ svěřil se v rozhovoru na klubových stránkách. Pravda, ve druhé nejvyšší soutěži na své zvyklosti paběrkoval, ve 12 zápasech dal letos jen 5 gólů.

Ambice ale pořád má, to je poznat z jeho dalších slov. „Rád bych pomohl zvednout střeleckou produkci. Snad můžu být žolík v honbě za play off,“ říká muž, který se v roce 2011 stal i nejlepším střelcem turnaje Czech Open.

Peder Bodén už má za sebou dva tréninky. „Uvidíme, jak velká posila bude, sami jsme byli překvapení jeho přestupem. Ale zkušenosti a práce s míčkem se budou určitě hodit,“ říká Milan Tomašík, který jako jediný z trojice českých hráčů v Dalenu pamatuje staršího z Bodénů na hřišti.

Návrat velké florbalové osobnosti na superligová hřiště se očekává už v neděli, kdy Dalen doma hostí Helsingborg. Peder Bodén navíc věří, že sezona může být ještě nakonec úspěšná.

„Superliga mi chyběla a pořád věřím, že se můžeme dostat do play off. A tam? Stát se může všechno a titul mistra mi pořád chybí,“ říká Peder Bodén.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*