Bulldogs - Mladá Boleslav Bulldogs - Mladá Boleslav
20. 1. 2015 Český pohár (0) KOMENTÁŘŮ

Boleslav míří za obhajobou, Bulldogs dostanou čtvrtý pokus

 



Mladá Boleslav loni oslavila svou první trofej. A nyní se může pokusit o obhajobu. Ve finále budou Středočechům vzdorovat houževnatí buldoci, kteří by pro sebe rádi ukořistili první zlato. Podaří se jim to na čtvrtý pokus?

Loňské finále bylo jasnou záležitostí nadupané Mladé Boleslavi, která deklasovala Otrokovice 10:3. Duel v Ústí se změnil v exhibici. A Středočeši se stali vůbec prvním týmem, kterému se ve finále podařilo nastřílet dvouciferný počet branek.

I letos mohou pokořit jeden milník. Mohou se stát teprve třetím klubem v historii, který dokáže pohárový titul obhájit. Před duelem v Opavě se však stále drží při zemi. „Samozřejmě chceme obhájit loňskou výhru v poháru, ale jsem přesvědčený, že při samotném finále na hřišti nebude hrát roli, kdo před rokem vyhrál. Semifinále proti Chodovu, které jsme zvládli, i finále proti Brnu, které nás čeká, jsou zápasy, které se dají přirovnat k extraligovému play off. Jde o hodně, budeme pod tlakem a rozhodně chceme uspět,“ hlásí před duelem Petr Novotný, tahoun Mladé Boleslavi.

Hráč, který se před nedávnem vrátil na hřiště po zranění, se rovněž zamyslel nad tím, jak bude zápas s Bulldogs vypadat. „Brno praktikuje osobní obranu stejně jako Otrokovice, proti kterým jsme absolvovali finále v minulém roce. Asi to bude podobný zápas, ale myslím si, že Brno bude kvalitnějším soupeřem. Vypovídají o tom i oba naše vzájemné zápasy v základní části extraligy, které se rozhodovaly až po základní hrací době,“ myslí si Novotný.

Mladoboleslavskému kapitánovi přitakává i trenér Brna Jan Kadlec, který se týmu chopil na podzim minulého roku. „Čeká nás další těžký a náročný zápas, kterých jsme už letos nejenom v pohárové soutěži odehráli hodně. Víc než na okolí se budeme soustředit sami na sebe a na ty věci, které reálně můžeme ovlivnit. Chceme trofej získat,“ zní z Brna. Touha přivézt do Brna první velkou florbalovou trofej je značná. Ve finále totiž Bulldogs byli už třikrát, pokaždé však padli. Co podle Jana Kadlece bude pro jeho tým rozhodující? „Soustředěnost, trpělivost, osobní obrana a kvalitní útočný projev,“ poodkrývá taktiku svého týmu.

Zápas se uskuteční v opavské víceúčelové hale v Městských sadech, začátek je naplánován na 20:15. Střetnutí v přímém přenosu odvysílá program ČT sport.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*