Jan Zahalka a Jakub Výtisk. Foto: Jan Pavlíček Jan Zahalka a Jakub Výtisk. Foto: Jan Pavlíček
21. 1. 2015 Český pohár (0) KOMENTÁŘŮ

Mrázek nás nechal v klidu, tvrdil Zahalka. A hrdinu udělal z gólmana Výtiska

 



Byli pár sekund od prohry, nakonec ale křepčili s pohárem, užili si déšť ze zlatých konfet a spolu s fanoušky po sobě stříkali šampaňským. Florbalisté Mladé Boleslavi vyrvali Brnu pohárovou trofej. Hrdinou nočního dramatu v Opavě se nakonec nečekaně stal gólman Jakub Výtisk, přitom šel do branky až na nájezdy.

Když Jiří Juhaňák 39 sekund před koncem dal gól na 4:3 pro Brno, probleskly Středočechům hlavami negativní myšlenky. „Opravdu jsem už myslel, že jsme v pr…,“ přiznal rozjařený kapitán Petr Novotný po zápase novinářům.

Na hřiště pak ale nastoupilo 6 vyvolených a během 28 sekund bylo vyrovnáno. Trenér Jan Zahalka neměl na reakci moc času, a tak byl rád, že se mu jeho svěřenci sami hlásili. „Kdo jde šestej? Kdo jde na buly?“ I tyto hlášky unikly do ruchového mikrofonu. „Nedali jsme předtím 2, 3 šance a věděl jsem, že mohou utéct a dát nám gól,“ připustil trenér Mladé Boleslavi.

Při oddechovém času byl frmol. „Měl jsem představu, koho tam poslat, ale neměl jsem představu, koho kam postavit, na jaké posty. To jsme si nestihli říct. Bylo tam ale 6 nejlepších hráčů a Curney ukázal zase svou velikost, v ten nejdůležitější moment to dal,“ ulevil si kouč vítězů. Sám ale přiznal, že štěstí bylo tentokrát na straně jeho týmu.

Radost Mladé Boleslavi po vítězství nad Brnem. Foto: Jan Pavlíček.

Radost Mladé Boleslavi po vítězství nad Brnem. Foto: Jan Pavlíček.

Do branky pak Zahalka poslal na nájezdy Jakuba Výtiska. „Je v bráně takový živější a agresivní a mě se to na ty nájezdy líbí,“ vysvětlil volbu.

Z mladého gólmana tak nakonec udělal hrdinu zápasu. „Už na tréninku jsme se shodli, že do branky na nájezdy případně půjdu já. Ale nebylo to jednoduché. Někdo říkal, že Buldoci byli po tom konci zlomení, ale já měl problém sám se sebou. Takže jsem je nevnímal, neřešil, soustředil jsem se sám na sebe,“ líčil mladoboleslavský gólman.

Jakub Výtisk. Foto: Jan Pavlíček

Jakub Výtisk. Foto: Jan Pavlíček

Nervy pracovaly po celou dobu, při předávání místa v brance tak ani nedošlo na nějaké velké rady. „S Davidem (Rytychem) jsme v tu chvíli ani moc nemluvili. Jen mi řekl, že teď už je to na mně. A já mu poděkoval za dobře odchytaný zápas. To bylo všechno, co jsme si stihli říct,“ vyprávěl Výtisk se zlatou medailí na krku a užíval jsi opojné pocity. „Mám z toho obrovskou radost!“ zářil.

Mladou Boleslav tak nakonec nezlomilo a ni to, že na střídačce Buldoků stál jako psychická posila exvítkovický kouč Radomír Mrázek. „To mě nechalo v klidu, věděl jsem, že s nimi stejně nijak netrénuje. Samozřejmě, bylo to zvláštní, možná nás chtěli nějak překvapit, byl to zajímavý tah a nevím, jak hodně jim to pomohlo. Ale vyhráli jsme nakonec my,“ konstatoval Zahalka.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*