Matěj Jendrišák. Foto: Per Wiklund Matěj Jendrišák. Foto: Per Wiklund
2. 2. 2015 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Sorry Micke, to byl Matějův zápas! Je jako Djurling, chválila švédská hvězda

 



Ten zápas měl mít úplně jiného hrdinu. Když před týdnem Linköping oznámil příchod Mikaela Karlssona, byl to trochu šok. Florbalista, který ve Švédsku patří mezi nejkontroverznější hráče, dostal novou šanci. Bloger Johan Gustavsson se také těšil na pěkné téma. Jenže nakonec musel psát o hrdinovi z Česka.

„Byl to Matěj Jendrišák, kdo ukradl šou Mikaela Karlssona,“ glosoval. „Sorry Micke, ten zápas patřil Matějovi!“

„Linköping vyhrál na hřišti Warbergu 7:5 a bylo to spravedlivé. Bylo to dokonce jasnější, než napovídá skóre. Linköping nebyl úplně efektivní, ale vypadal jako dobrý stroj. Má sílu, hráči se obětují pro tým a dobře ovládají míč. A především nabídli Warbergu hodně málo šancí,“ tak nějak charakterizoval zápas expert serveru Aftonbladet.

Přišel právě kvůli Mickemu Karlssonovi, bývalé hvězdě reprezentace, Balrogu, Caperia a naposledy Djurgaardenu. A tak si dovolil i jeho hodnocení: „Bylo to naprosto v pořádku, zapadl. Dostal místo vedle Simona Kleina a Gustava Fritzella. Měl několik příležitostí skórovat a nakonec aspoň poslal gólovou nahrávku. Slibný debut, ale určitě může předvést víc.“

Mikael Karlsson. Foto: twitter

Mikael Karlsson. Foto: twitter

Enfant terrible švédského florbalu se pak Gustavssonovi svěřil se svými pocity. Skok ze druhé ligy do elity mu ale zřejmě až tak velké problémy nedělal. „Bylo to opravdu fajn, vyhrát ve Warbergu, nemohl jsem mít lepší start. Musím přiznat, že jsem před zápasem byl nervózní. Hodně se to medializovalo, já moc netrénoval a také mě trochu trápil zánět dutin. Ale bylo to dobré, snažil jsem se týmu pomoci, jak jen to šlo,“ říkal Mikael Karlsson.

A slova chvály si nechal i pro svého nového českého spoluhráče. „Strašně mi připomíná Fredrika Djurlinga. Jak v útoku, tak i v obraně,“ charakterizoval Micke Karlsson Jendrišáka. A nemyslel asi ani to, že někdejší švédská florbalová ikona krála také s číslem 28.

A Johan Gustavsson volbu expertů potvrdil. „Muž zápasu? Jednoznačně Matěj Jendrišák. Tenhle Čech je v Linköpingu opravdu úspěšný. Když přijde cizinec, obvykle se předpokládá, že potřebuje období na aklimatizaci, aby si zvyknul na švédský florbal. Ale tenhle kluk to nepotřeboval, válí od začátku. Dal tři hezké góly a obecně hraje opravdu dobře.“

Klobouk dolů. Taková slova se dobře čtou, zvlášť když je říkají sebevědomí Švédové. Snad Matěj Jendrišák neřekl poslední slovo.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*