Michal PodhráMichal Podhráský a Milan Garčar. Foto: Topi Naskaliský a Milan Garčar Michal Podhráský a Milan Garčar. Foto: Topi Naskali
20. 2. 2015 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Podhráský bude hrát o sestup. Domů ale nechce. Česká liga nemá úroveň, říká

 



Když odcházel do finského Turku, těšil se. Dnes už Michal Podhráský ví, že jeho tým čekají tuhé boje o záchranu. Malou satisfakcí bylo vítězství 10:6 na hřišti Nokianu, kde hraje další Čech Milan Garčar.I ten bude muset bojovat o to, aby jeho tým nesestoupil.

Finská liga prostě oběma českým hráčům ukázala, jak je zrádná. Podhráský mluví o zklamání. To, na co byl zvyklý z Tatranu a reprezentace, v TPS vůbec nefungovalo.

„Týmová hra a příprava po taktické stránce je absolutně zoufalá. Od začátku sezony jsme vystřídali snad všechny systémy „Wéčko“, 2-1-2, osobku i 2-2-1. Jenže vždycky se řeklo jen jak bráníme, ale nikdy se to pořádně nezkoušelo. Ve chvíli, kde někdo rozjede kolotoč, a že to tu týmy docela umí, tak u nás byl v obraně absolutní chaos. Do útoku si hráči ztrácí míčky, jak se jim zachce a nikdo jim nic neřekne. Prostě taktika nula,“ sype ze sebe český bek. „Prostě play-down je zklamání a absolutní realita,“ dodává.

Nokian - TPS Turku. Foto: Topi Naskali

Nokian – TPS Turku. Foto: Topi Naskali

On sám přišel s vizitkou spolehlivého hráče a reprezentanta. Jenže čekal možná lepší zacházení: „Točí se to tady šíleným stylem. Zkouší se všechno, aby se vyhrávalo, ale třeba v přesilovce máme 16ti letého kluka, co hraje třetí týden po roční pauze.“

S ofenzivou to Michal Podhráský nemá špatné. Je nejproduktivnějším obráncem a je chválený. Ale někdy se diví. „Třeba proti Salbě šla moje obrana dolů bez jediného slova. Nechápu a upřímně se mi to hodně nelíbí,“ říká.

Michal Podhráský. Foto: Topi Naskali

Michal Podhráský. Foto: Topi Naskali

Problém možná bude částečně v komunikaci, trenér totiž mluví jen finsky a vlastně si s tím ani hlavu neláme. Má v týmu jen dva cizince – Lotyše Raitumse a právě Čecha Podhráského. „Anglicky se dá mluvit jen s asistentem, ale radši to neřeším. Ale třeba s manažerem Jukkou Ruotsalainenem o tom mluvíme. Příští rok bude asistentem, tak se možná něco změní,“ věří Podhráský.

Michal Podhráský. Foto: Topi Naskali

Michal Podhráský. Foto: Topi Naskali

Možná i proto by rád i přes momentální zklamání svůj pobyt ve Finsku prodloužil. „Chtěl bych zůstat a TPS má taky zájem, ale jsou tu některá proti. Na druhou stranu, domů nechci, česká liga nemá ani zdaleka takovou úroveň. Finská liga je i přes to, co říkám, totálně někde jinde. Šel jsem na sever s tím, zlepšit se a myslím, že se to díky zápasům v Salibandyliize povedlo,“ říká český reprezentant.

TPS Turku čekají těžké týdny. Po třech kolech základní části následuje play down, které budou hrát čtyři nejhorší týmy. A dolů půjdou dva poslední…


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*