7. 3. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Play down načaly úspěšně Pardubice a Liberec

 



Domácí týmy stvrdily v úvodních zápasech 1. kola play down roli favorita a do zítřejších bojů půjdou z výhodnější pozice. Pardubice dlouho vedly o tři branky, Vinohrady však v závěru Východočechům zatápěly a dokonce se dostaly až na dostřel. Domácí už si však výhru nenechali vzít. To Liberec si první vítězství vybojoval až v samostatných nájezdech.

Pardubice ovládly úvodní třetinu 2:0 a od začátku kráčely za vítězstvím. V úvodu druhé části navíc dokázaly navýšit své vedení na tři góly. Pak se poprvé prosadili i hosté, trefil se Milan Bína.

Domácí však opět odskočili. Podruhé v utkání využili přesilovku a po dvou třetinách vedli 4:1. Jenže Vinohrady si pět minut před koncem vzaly oddechový čas a začaly zkoušet hru bez brankáře.

A nakonec se jim povedlo utkání zdramatizovat! Dva góly Jakuba Renčína dostali hosty na dostřel, na víc už však nezbyl čas. Úvodní duel tak ovládly Pardubice.

V Liberci se od úvodní minuty hrál velmi ostrý florbal. Hosté z Otrokovic měli skvělý vstup do utkání. Dva góly vstřelil Jaroslav Vaněk, jeden přidal Karel Ťopek a domácí reagovali pouze snížením Matěje Klucha. Ve druhé třetině zvýšil už na 1:4 Tomáš Sovják.

Jenže Otrokovičtí nadějný náskok promrhali. Liberec přitvrdil, v prostřední dvacetiminutovce se vrátil do zápasu, a přestože Otrokovice ještě jednou dokázaly skórvat, Severočeši skóre nakonec srovnali.

V prodloužení gól nepadl, a tak rozhodly až nájezdy. Ten vítězný si připsal Prokop Ferdan, Liberec tak porazil Otrokovice 6:5 po nájezdech.

Výsledky 1. kola play down:

PARDUBICE – VINOHRADY 4:3 (stav série 1:0)
LIBEREC – OTROKOVICE 6:5 po sam. náj. (stav série 1:0)


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*