8. 3. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Play down: Vinohrady i Otrokovice srovnaly!

 



Už první zápasy naznačily, že boj o záchranu letos nebude pro nikoho jasnou záležitostí. V Liberci se i dnes muselo prodlužovat, tentokráte však na nájezdy nedošlo. Výhru vystřelil Otrokovicím Matěj Koňařík. Překvapení se zrodilo v Pardubicích. Hosté z Vinohrad byli od druhé třetiny na koni a nakonec zaskočili favorita rovněž v nastaveném čase.

Otrokovice předvedly skvělý start do utkání a v deváté minutě vstřelily dvě slepené branky. Ve druhé části měly navíc k dispozici dvě přesilové hry, které však v navýšení jejich náskoku nevedly.

To Liberec potrestal. Ve druhé části nejprve snížil, když se po přihrávce od Tomáše Marka prosadil po rychlém protiútoku Prokop Ferdan. Ve třetí periodě si oba dva jmenovaní své role vyměnili a zajistili domácím prodloužení.

Tentokráte Otrokovičtí nedopustili, aby se o osudu utkání rozhodovaly nájezdy, a utkání ukončili ještě v prodloužení. Trenér Daniel Folta měl šťastnou ruku, zápas totiž rozhodl žolík Koňařík, který byl do utkání nasazen až ve třetí části.

Vinohrady odmítly, že by série s Pardubicemi byla jednoznačnou záležitostí. Dnes favorita zaskočily a zvítězily 7:6 v prodloužení. Pražané od začátku domácím zatápěli a v úvodní na góly bohaté třetině svého soupeře nejprve varovali.

Varování ale nezabralo a Pardubice už ve zbytku utkání musely pouze dotahovat. S vypětím sil dotáhly utkání do prodloužení, v něm se však prosadil hostující Gregor. Vinohrady byly hodně produktivní, z 19 střel na bránu dokázaly vytěžit sedm branek.

Výsledky 1. kola play down:

LIBEREC – OTROKOVICE 2:3 po prodl. (stav série: 1:1)
PARDUBICE – VINOHRADY 6:7 po prodl. (stav série: 1:1)


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*