Vítkovice slaví postup v nejkratším možném čase. Foto: Ladislav Káňa - fbcostrava.cz
15. 3. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Favorité neselhali, Herbadent s Vítkovicemi jsou v semifinále

 



Tři ze čtyř místenek v extraligovém semifinále znají po dnešku své držitele. Celky Herbadentu a Vítkovic totiž odpoledne počtvrté vyhrály a v nejkratším možném čase si tak zajistily postup do další fáze soutěže. Jasné tedy je, že právě Herbadent bude tím celkem, který si bude moci vybrat semifinálového soupeře.

Jako první nastoupily ke svému čtvrtému duelu vítězky základní části. Brňanky proti nim začaly aktivně a po brance Babáčkové vedly, avšak ještě do první sirény získaly vedení pro Herbadent Sádková s Kleinovou.

Židenice ve druhé periodě ukázaly, že mají problém udržet stejné herní nasazení ve všech třetinách, druhou část prohrály 0:5 a fakticky bylo po utkání. Nic na tom nezměnilo ani dílčí vítězství ve třetí části. „Byla to těžká série proti kvalitnímu soupeři, věříme, že nám to pomůže v semifinálových bojích,“ kvitovala trenérka Karolína Šatalíková.

Domácím sice skončila sezona, mohou ji ale hodnotit pozitivně, kromě čtvrtfinále totiž došli také do semifinále pohárové soutěže. „Děkuji holkám za výkon v celé sérii a jsem rád, že jsme v určitých pasážích a částech hry byli Herbadentu více, než vyrovnaným soupeřem,“ pochválil svůj tým trenér Židenic Martin Hájek.

Snadnější utkání odehrály Vítkovice. Ty nepřipustily, po včerejším trápení v první třetině, podobný scénář a v poklidu si dokráčely pro vítězství 8:0. „Play off pro nás byla velká škola do budoucna, nějaké cíle jsme splnili, nějaké nikoliv,“ uvedl Lukáš Robenek. Trenér postupujících Vítkovic Jiří Velecký utkání srovnal s celou sérií. „Dnešní zápas byl v podstatě podobný jako celá série,“ řekl.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*