Karel Brychta. Foto: Štěpán Černý Karel Brychta. Foto: Štěpán Černý
17. 3. 2015 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Pardubicím skončila sezona, blízko k záchraně má i Liberec

 



Pardubický Sokol si uchoval extraligovou příslušnost i pro další sezonu. V pátém utkání prvního kola bojů o záchranu deklasoval Vinohrady 9:3 a před domácím publikem zakončil sérii čtvrtým vítězstvím. Na debakl to dlouho vypadalo i v Liberci. Domácí sice ve třetí třetině úplně zkolabovali, nakonec ale slaví výhru 8:7. 

Pardubice nasměroval za posledním vítězstvím v sezoně kapitán Karel Brychta. Ve zbytku zápasu ale úřadoval hlavně fantom série Radek Krajcigr. Pardubický střelec nasázel Vinohradům ve třetím duelu pět gólů a ani tentokrát ho Pražané neuhlídali. Čtyři Krajcigrovy góly byly jistotou záchrany.

Klíčové byly ale zejména pasáže ve druhé třetině, kdy domácí tým dokázal otočit z 1:2 na 3:2 a pak ještě 8 sekund před koncem třetiny odskočil v přesilovce na dvoubrankový náskok.

Vinohrady už se ze ztráty nevzpamatovaly a v poslední třetině se konala jen exhibice domácího týmu. Pro Pardubice sezona skončila, SKV pokračuje v bojích o záchranu, jejich další soupeř vzejde ze dvojice Liberec – Otrokovice.

_____

Blíže k jistotě záchrany mají po dnešku Severočeši. Svěřenci kouče Nesměráka nastoupili na Pantery z Otrokovic pořádně zostra, po polovině zápasu vedli už 8:1 (!) a do konce druhé třetiny i díky dvěma početním výhodám v klidu kontrolovali hru.

Po necelých pěti minutách třetího dějství šel ale kvůli špatnému střídání do čtyř Liberec a tým trenéra Folty se vzepjal k heroickému výkonu. Přesilovku proměnil svým premiérovým extraligovým gólem člen otrokovického B-týmu Dominik Vyoral a odstartoval tím neskutečnou stíhací jízdu.

V 54. minutě to po trefě Spáčila bylo už jen o dva góly. Liberec pravděpodobně zachránilo vyloučení hostujícího Němečka, při kterém si chybující defenziva domácích alespoň na chvilku odpočinula. Tři vteřiny před koncem pak Ťopek už pouze upravil konečné skóre 8:7. Pokud se Otrokovice chtějí vyhnout nepopulárnímu souboji s Vinohrady, musí zvítězit v obou zbývajících zápasech série.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*