Hráči Startu se radují z vydřeného postupu. Foto: Jiří Szebinovský. Hráči Startu se radují z vydřeného postupu. Foto: Jiří Szebinovský.
19. 3. 2015 1. liga (1) KOMENTÁŘŮ

Nejvyrovnanější sérii v historii ovládl Start, Ústí vychytal Kotoun

 



Čtvrtým semifinalistou 1. ligy mužů se stal Start98. Parádní sérii proti Ústí rozhodly ve prospěch Pražanů až samostatné nájezdy posledního pátého zápasu. Hrdinou týmu z Kunratic je brankář Karel Kotoun.

Pátý čtvrtfinálový souboj byl reklamou na florbal a zároveň dokonalým vyvrcholením celé vypjaté série. Do haly v Kunraticích se vměstnalo na poměry druhé nejvyšší soutěže těžko uvěřitelných 265 diváků a extraligové parametry měla i hra předváděná oběma soupeři.

Zápasu kralovali gólmani. Ústecký Tomáš Hlava i domácí Karel Kotoun předváděli neskutečné zákroky. První jmenovaný ale kapituloval v 10. minutě, kdy pohotově dorážel kunratický Filip Řehulka. To Ústí zvládlo v první třetině nastřelit pouze tyč.

Start kvůli disciplinárnímu trestu postrádal svého „zlého muže“ Matěje Štylera. A nepřítomnost obrovského útočníka v sestavě možná způsobila, že ústečtí hráči chodili do soubojů s menším respektem než v minulých utkáních.

V 36. minutě se zdálo, že přišel rozhodující moment zápasu a tím pádem i celé série. Hostující Marek Vojta tvrdě dohrál soupeře po odehrání míčku a byl vyloučen na 5 minut. Očekávaná kanonáda se však nekonala. Severočeši skvěle bránili, mohli se spolehnout na výborného Hlavu a tak Start nedokázal dát během početní výhody ani jeden gól!

Florbalisté Ústí při taktické poradě. Foto: Pavel Doubek Photography

Florbalisté Ústí při taktické poradě. Foto: Pavel Doubek Photography

Po skončení svého oslabení se vrhli do tlaku ústečtí. Defenzívu Startu zlobil zejména mladík Viktor Kopecký. Bývalý extraligista ani jeho spoluhráči však dlouho nemohli najít recept na velkolepý výkon Kotouna. Až v čase 58:48 šikovně tečoval střelu juniora Jakuba Kolstrunka kapitán Jiří Mareš a poslal tak zápas do prodloužení.

I když i v nastavení byly k vidění zajímavé momenty, gól nepadl. Patrně nejvyrovnanější vyřazovací sérii v historii Českého florbalu tak museli rozhodnout až samostatné nájezdy.

Prvním úspěšným střelcem byl kapitán Pražanů Jiří Vašíček, na něhož navázal po mohutném rozběhu veterán Eduard Piňos. Kotouna ze čtyř střelců Ústí překonal jen Tomáš Huslička a tak Tomáš Kiprov mohl v páté várce nájezdů definitivně odšpuntovat gejzír radosti domácích.

FBC Start98 – Florbal Ústí 2:1 (1:0, 0:0, 0:1 – 0:0 – 1:0)
Branky: 10. Řehulka (Piňos), rozhodující nájezd Piňos – 59. Mareš (Kolstrunk). Nájezd proměnili: Vašíček, Piňos, Kiprov – Huslička. Nájezd neproměnili: Haspeklo, Vavro – Nergl, Stummer, Kolstrunk.
Rozhodčí: Petr Černý – Jiří Janoušek. Vyloučení: 2:2 + Vojta (Ústí) 5 minut. Bez využití. Diváci: 265.

 


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • Pavel napsal:

    Takových utkání,jako bylo to včerejší,s pomalu detektivní zápletkou a napětím až do úplného konce,nervová soustava fanoušků nemůže vydržet mnoho….ale stálo to za to,moc gratuluji borcům ze „Startíčku“ k vydřenému a zaslouženému postupu přes velice silného soupeře…a teď Lípa..

Napsat komentář

*