Vítkovice vyhrály na Chodově a postupují do semifinále. Foto: Vlaďka Zoubková Vítkovice vyhrály na Chodově a postupují do semifinále. Foto: Vlaďka Zoubková
19. 3. 2015 Superliga (7) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice dobyly Jižní Město i potřetí! Chodov se loučí

 



Florbalisté Chodova si ani letos semifinále extraligy nezahrají. I když doma prohrávali v šestém utkání série už 2:6 a stihli v poslední třetině vyrovnat, nakonec nezvládli nájezdy. Úřadující mistr vyhrál 7:6, potřetí uspěl na venkovním hřišti a celkově vyhrál sérii 4:2 na zápasy.

Hůř Chodov doma boj o sedmý zápas začít nemohl. Po pár minutách měly Vítkovice luxusní dvoubrankový náskok, a i když Patrik Dóža na chvilku snížil, ještě před koncem první třetiny zas Řezanina pojistil vedení.

Vítkovice opět vsadily na příjemnou osobní obranu a běháním znepříjemňovaly domácím hru. Frustrace Chodova vyvrcholila ve druhé třetině, kdy hosté nabídnutých šancí a odskočili až na 2:6!

Naději dala domácím skrytá Boušova střela a tak šel Chodov do třetí třetiny s třígólovou ztrátou. A díky Ondruškovi s Dóžou dokázal opravdu vyrovnat. Patrik Dóža dokonce trefil za Součkova záda jen 5 sekund po buly.

Vítkovicím se podařilo chodovskou euforii včas zastavit a opět díky nepříjemné osobce se dostaly zpět do hry. Zápas skončil po 60 minutách 6:6 a ani prodloužení nepřineslo rozhodnutí.

V nájezdech to chvíli vypadalo s Chodovem hodně dobře. Po Dóžově gólu vedl Chodov ve 4. sérii 2:1. Jenže Řezanina se zachoval pevné nervy a po něm nedal Strachota. Mečbol tak měl rázem ve svých rukou Lukáš Hájek a nemýlil se. Svým čtvrtým gólem v utkání utnul sérii a poslal Vítkovice do semifinále.

TJ JM Chodov – 1. SC Vítkovice 6:7 (1:3, 2:3, 3:0 – 0:0) po sam. náj.
Branky:
 13. Dóža (Pražan), 32. Sýkora (Strachota), 38. Bouša (Chmelíček), 45. Ondrušek (Mikeš), 45. Dóža (Sýkora), 50. Ondrušek (Dóža) – 4. Hájek (Šebesta), 6. Šebesta (Řezanina), 16. Řezanina (Hájek), 26. Hájek (Žydel), 30. Bräuer, 33. Hájek (TS), rozhodující nájezd Hájek. Rozhodčí: Nábělek, Štengl. Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Diváci: 240.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Ronyk napsal:

    Mezi námi děvčaty co je to“příjemná osobní obrana“?

  • fanda napsal:

    podhráský se na mě nesmí zlobit,ale postoupil ten lepší…chodov nabitý reprezentanty jednoduše zklamal, dopustil se během série tolika fatalů, že postup by byla pouze náhoda. při tom, jak série začala a dále se vyvíjela, měl chodov za povinost vitkovice smáznout. nakonec však štěstíčko stálo na straně florbalovějšího,kolektivnějšího celku. kdy pochopí v chodově,že florbal je otázkou kolektivu a psychiky je otázka. ondrušek,dóže,cepek si budou holt muset počkat…

  • Marek napsal:

    myslím, že zásadní rozdíl byl v golmanech. Nepamatuji, že by měl Chodov takto „mizernýho“ golmana. Herně to bylo velmi vyrovnané, ale bez dobrého golmana prostě postoupit téměř nelze…. pokud by chytal Barák mohlo to být jinak.

  • ronyk napsal:

    Pane redaktore,Vám fakt nevadí ta hrubka v nadpisu?

  • Ronykův tazatel napsal:

    mohu se zeptat, kde vidíte chybu? 🙂

  • ronyk napsal:

    Ano,uznávám přestřelil jsem, popletl jsem si význam slov.

Napsat komentář

*