19. 4. 2012 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Kivilehto končí v Helsingborgu a vrací se do Finska

 



Finský obránce Juha Kivilehto opouští švédskou superligu a vrací se zpět do rodné země. V Helsingborgu strávil 3 sezony a vedení klubu mu za přínos poděkovalo.

I když Helsingborg nedošel ani v jednom případě do semifinále, zanechal finský bek v jihošvédském přístavním městě dobrý dojem. „Juha byl velmi důležitou součástí našeho týmu. Naši mladí hráči mohli trénovat a vyrůstat vedle jednoho nejlepších obránců na světě. Jeho přítomnost bude mít určitě vliv na jejich další růst,“ pochvaloval si angažmá dvojnásobného mistra světa sportovní ředitel klubu Glenn Stjernkvist.

Když Kivilehto přišel v roce 2009 do Helsingborgu, byl prvním Finem v týmu. Postupně za ním ale přišli i Santtu Manner, Kari-Matti Ratsula, Jani Kukkola a naposledy také gólman Henri Toivoniemi, považovaný za jednoho nejlepších brankářů planety.

Kam se Kivilehto bude vracet, zatím není jasné. Před působením v Helsingborgu ale hrál 5 let za SSV Helsinky, a tak je pravděpodobné, že by mohl tým finského vicemistra opět vyztužit.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*