Karel Ťopek a Matěj Koňařík. Foto: flickr FBC Liberec Karel Ťopek a Matěj Koňařík. Foto: flickr FBC Liberec
21. 3. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Panteři zachránili extraligu! Liberec doma selhal, musí bojovat dál

 



Panteři si oddechli! Zachránili extraligovou příslušnost i pro následující soutěžní ročník. V rozhodujícím sedmém utkání prvního kola play off vyhráli v Liberci 4:2.

Severočeši vyrukovali s nečekanou posilou. Do druhé obranné dvojice se postavil kouč Lukáš Nesměrák. Bývalý reprezentant hrál play down i loni a předloni, letos ale čekal až do sedmého zápasu. To Otrokovice dorazily pod Ještěd bez Lukáše Uhrinovského i Matěje Koňaříka.

Nicméně Liberci to příliš klidu nedodalo. Domácí tým měl sice po celou první třetinu míček více na svých holích, nebezpeční však byli spíš Panteři. A hned první šanci proměnil málo hlídaný Tomáš Sovják ve vedoucí gól. Tomáš Marek sice stihl před koncem prvního dějství vyrovnat, vedení ale vrátil ve druhé třetině hostům pohotovou dorážkou Valčík.

Liberec se mohl spolehnout opět na Marka, který ještě jednou srovnal skóre a tak bylo zřejmé, že o tom, kdo vyhraje poslední zápas sezony, rozhodne poslední třetina.

Tu Panteři sehráli o něco lépe a hlavně se jim konečně podařilo proměnit nabídnuté přesilovky. Klíčovým momentem se stal zřejmě souboj Klucha s Ťopkem v rohu obranného pásma Liberce, po němž putoval liberecký bek možná trochu přísně za katr. A třetí početní výhodu už Otrokovice využily.

Chvíli na to přidal Matěj Kostka čtvrtý gól a dodal Panterům klid. Liberec přestál ještě jedno oslabení a pak se pokusil svého soupeře zmáčknout. Výborný Michajlovič už za svá záda žádný míček nepustil.

Liberec tak pokračuje v bojích o záchranu a čeká ho duel s SKV. Otrokovice se mohou připravovat na novou sezonu, kterou budou rozhodně chtít odehrát lépe.

LIBEREC – OTROKOVICE 2:4


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*