9. 4. 2011 Extraliga žen (4) KOMENTÁŘŮ

HERBADENT JE POPÁTÉ V ŘADĚ MISTREM!

 



/FOTOGALERIE/ Florbalistky Herbadentu stále sedí pevně na trůnu pro domácí vládkyně ženské extraligy. Ve třetím zápase letošního finále zdolaly FbŠ Bohemians 3:2 a slaví pátý titul v řadě. Pro zelenobílé je slabou útěchou, že tentokrát uhrály proti městskému rivalovi nejtěsnější výsledek za dobu dvouletého vzájemného zápolení o mistrovskou trofej.

Samy šly brzy do vedení, když Andrea Kohutová procedila míček Lence Sukové mezi nohama. To už ale podle zvyklostí finále nezvýšily, naopak Herbadent skóre otočil. Eliška Krupnová uspěla s dorážkou po krásném průniku Karly Kalecké, před polovinou zápasu pak Tereza Urbánková pověsila do sítě svou obávanou střelu z otočky.

Bojovný tým „klokanek“ ale záhy vyrovnal a opět se o to postarala třetí řada, která neustálou rotací dělala soupeřkám velké problémy. Denisa Billá netrefila při rozehrávce u vlastní branky míček, Kohutová měla volnou cestu k Sukové a padáčkem ji překonala podruhé.

Strhující zápas, v němž brankářka FbŠ Kristýna Horňáková chytila několik jasných gólů, rozhodla ve 35. minutě Lucia Košturiaková trefou pod břevno po nakrátko rozehrané standardní situaci. Hráčky Bohemians se k závěrečnému tlaku dostaly až v posledních vteřinách při hře bez brankářky. Největší šanci na vyrovnání měla na čepeli půl minuty Adéla Bočanová, jenže sama před Sukovou netrefila skákavý míček.

Pohár pro mistryně tak znovu po roce zvedla nad hlavu kapitánka Herbadentu Dominika Šteglová. Její spoluhráčka Magdalena Kotíková se stala českou rekordmankou, získala svůj celkově osmý titul.

FbŠ ROPRO Bohemians – Herbadent SJM Praha 11 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Kohutová (Jelínková), 33. Kohutová – 7. Krupnová, 26. Urbánková (Šteglová), 35. Košturiaková (Kotíková). Rozhodčí: Dolanský, V. Sýkora. Bez vyloučení. Diváci: 264. Konečný stav série: 0:3.

Bohemians: Horňáková –Šimáčková, Zlámalová, Theodosisová, Polenská – Hyršlová, A. Bočanová, K. Bočanová – Szotkowská, Černá, Vojáčková – Kohutová, Jelínková, Vojnarová. Trenéři: Doubrava a Krise.

Herbadent: Suková –Billá, Čapková, M. Kalecká, K. Kalecká – Urbánková, Jarolímová, D. Šteglová – Košturiaková, Kotíková, Krupnová, od 13. navíc Klímová, od 17. navíc Skořepová. Trenéři: M. Šteglová, Klein a Šatalíková.

Konečné pořadí extraligy:
1. Herbadent SJM Praha 11
2. FbŠ ROPRO Bohemians
3. 1. SC WOOW Vítkovice
4. PRESTIGE Management FBC Liberec Crazy Girls
5. TJ JM Chodov
6. ELITE Praha
7. FBC Remedicum Ostrava
8. Děkanka SK Praha 4
9. FBS Olomouc
10. FBK 001 Trutnov
11. TJ Sokol Brno Židenice

Přehled vítězek extraligy:
1995 – 1999 Tatran Střešovice
2000             1. SC SSK Vítkovice
2001 – 2006 FBC Liberec Crazy Girls
2007 – 2009 1. HFK Děkanka
2010 – 2011 Herbadent SJM Praha 11

Podle počtu titulů:
6 – FBC Liberec Crazy Girls
5 – Tatran Střešovice, Herbadent SJM Praha 11 (3x jako Děkanka)
1 – 1. SC SSK Vítkovice

FOTOGALERIE:

foto Martin Flousek – další fotografie ze zápasu najdete  ZDE


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

  • Day napsal:

    Ženskou extraligu popravdě téměř vůbec nesleduji, ale příjde mi škoda, že v ní takhle jasně vládne jeden tým a již od začátku je prakticky jasné, že vyhraje. Atraktivitě ligy to neskutečně ubírá. Koho by bavilo sledovat něco s jasným výsledkem? Ale jinak Tigers gratuluji.

  • Diťous napsal:

    Děkujme holkám z Tigers, že tu jsou a hrajou, jak hrajou. Hráčky a především ostatní týmy nutí k jedinému – neustále se zlepšovat. Přesto jsou stále krok napřed. Letos už to bylo pro Bohemku blíž, příště už to může být úplně jinak.
    Kromě gratulace si Herbadent zaslouží i dík.

Napsat komentář

*