4. 5. 2012 Zahraničí (2) KOMENTÁŘŮ

Runnestig opustil Pixbo, jde do týmu rivala. Bude hrát za Warberg

 



Peter Runnestig se rozhodl změnit dres. Po 10 letech opouští Pixbo a míří do barev největšího konkurenta. Podle informací serveru innebandymagzinet by měl podepsat tříletý kontrakt ve Warbergu.

V Pixbu strávil celou dekádu, ale stejně si nevydobyl pozici, o kterou by stál. Peter Runnestig cítí, že by v novém prostředí mohl mít lepší podmínky pro svůj velký sen. „Chci se poprat o to, abych si zahrál na mistrovství světa 2014,“ prohlásil 28letý král „zorro“ triků.

Runnestiga mrzelo především to, že i když se dostal do super formy a odehrál nejlepší sezonu kariéry, stejně důvěru trenérů nedostal. „Existuje mnoho důvodů, proč jsem se rozhodl odejít. Hrál jsem v Pixbu dlouhou dobu a nyní je čas zkusit něco jiného. Dal jsem letos nejvíc branek z týmu a stejně jsem v play off seděl na střídačce,“ mrzelo Runnestiga, který v základní části zaznamenal 25 gólů ze 26 zápasů.

Změnu dresu vnímal citlivě. „Není to legrace, když vám je 28 let a dostanete se do téhle situace. Moc rád hraju florbal, ale přiznávám, že odejít z Pixba do Warbergu je přece jen trochu zvláštní,“ dodal elegán florbalových hřišť.

Trejdy hráčů mezi jihošvédskými rivaly už několikrát proběhly, nikdy však nepřestupoval florbalista s takovým renomé. Pro Warberg je získání Runnestiga dobrou zprávou, v týmu končí veterán Jim Canerstam i nadějný forvard Simon Nilsson.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*