5. 5. 2012 Zahraničí (2) KOMENTÁŘŮ

Nová výzva. Rytycha chce Helsingborg

 



Před Davidem Rytychem je možná nová výzva. Po třech sezonách strávených ve Finsku by se mohl přestěhovat do švédské Superligy. O služby českého reprezentačního gólmana má zájem FC Helsingborg.

Za jihošvédský klub, který v uplynulé sezoně hrál čtvrtfinále domácí soutěže, loni chytal Henri Toivoniemi. Ten ale nahlásil návrat do rodné země. A jelikož modročerné barvy opustil i rezervní gólman David Jansson, místo v brankovišti Helsingborgu je nyní volné.

David Rytych

Podle sportovního ředitele FCH je nyní první volbou David Rytych, který ještě loni v říjnu s SSV Helsinky vyhrál Pohár mistrů, ale skončila mu smlouva. „Je pravda, že Davida chceme. Ale víme, že existuje zájem ještě z několika klubů. Doufáme, že si vybere nás,“ řekl pro deník Helsingborgs Dagblad sportovní manažer klubu Glenn Stjernqvist.

Rytych by po třech sezonách ve Finsku, kde hájil postupně branku SPV Seinäjoki, Josby a SSV Helsinky, mohl okusit švédskou Superligu. Stal by se po Tomášovi Kafkovi druhým českým gólmanem v nejprestižnější lize světa. Ve Švédsku bude v příští sezoně hrát i Milan Tomašík za IBK Dalen.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*