Martina Čapková představuje Herbadent. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
6. 4. 2015 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Herbadent je v Superfinále, jedna skvělá třetina Bohemians nestačila

 



O prvním superfinalistovi v ženské extralize je jasno. Florbalistky Herbadentu totiž dnes počtvrté porazily Bohemians, byť po první třetině prohrávaly 0:3. Výhrou 6:3 vyhrály sérii 4:0 a zajistily si účast také ve čtvrtém českém Superfinále. Na soupeře si budou muset počkat minimálně do pátku, kdy se odehraje šesté utkání mezi Chodovem a Vítkovicemi.

Začátek utkání zrcadlově připomínal první duel, ve 13. minutě vedla Bohemka 3:0, když se postupně prosadily Burdová, Veselá a Poláková.  „Naše hráčky chválím za skvělý výkon v první třetině. Bohužel jsme nezachytili vstup do druhé třetiny, což ovlivnilo zbytek utkání,“ lakonicky komentovala zápas trenérka Bohemians Zuzana Jelínková.

Měla k tomu důvod, vždyť její hráčky sice nabyté vedení udržely do první přestávky, nicméně už po čtyřech minutách druhé periody bylo srovnáno a minutu po polovině utkání poslala Herbadent do vedení Sádková.

Skvělého vstupu zelenobílých do utkání si byli vědomi také na vítězné straně. „Bohemka nás donutila si v některých fázích zápasů sáhnout na dno fyzických i psychických sil a herních i taktických dovedností. Hezky to bylo vidět i v dnešním zápase, kdy jednoduchou a nadšenou hrou dokázala po první třetině naprosto zaslouženě vést,“ uznal Tomáš Kodiš.

Do třetí části tak šly klokanky s jednobrankovým mankem. Zoufale potřebovaly vstřelit alespoň jednu branku, což se jim nepodařilo. „Ve třetí třetině jsme se již střelecky neprosadili, což je škoda. Kde není gólů, není vítězství, a proto končíme,“ řekla Zuzana Jelínková, které tak skončila první sezona v roli hlavní trenérky týmu.

Soupeř naopak, zásluhou Dominiky Steinbachové, skóroval ještě dvakrát. „Děkujeme Bohemians za těžkou sérii, není potřeba nechat se zmást konečným výsledkem,“ uzavřel Tomáš Kodiš, který na střídačce Herbadentu stojí po boku Karolíny Šatalíkové s Markétou Šteglovou rovněž premiérově.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*