Smutek hráčů FBC Liberec. Foto: Pavel Doubek Photography Smutek hráčů FBC Liberec. Foto: Pavel Doubek Photography
7. 4. 2015 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Sestup po 12 letech! Extraliga pod Ještědem končí, v Liberci je smutek

 



Je konec. Dvanáct let dlouhá extraligová etapa v Liberci končí. Severočeši totiž poprvé ve své historii selhali v play down a sestupují o patro níž. Vinohrady vykřesaly naději, výhra 2:1 a celkové vítězství 4:1 na zápasy je posunuly alespoň do baráže.

Liberec sice v Praze na Vinohradech jednou dokázal vyhrát, ve staronovém domácím prostředí v hale na Dobiášově ulici však poněkolikáté za sebou selhal. Poslední vítězství zaznamenali Liberečtí ve zmíněné hale nad otrokovickými Pantery v pátém duelu, kdy vyhráli 8:7, náznak blížícího se trápení ale přišel v poslední třetině, kterou prohráli 0:6. Od té chvíle to šlo s FBC z kopce.

Po dvou prohrách s Otrokovicemi se nedařilo ani v souboji s vinohradským Sokolem. Další dva nepříznivé výsledky znamenaly rezignaci trenéra Lukáše Nesměráka a tým pak nespasila ani Lenka Bartošová, kterou klubové vedení požádalo, aby se pokusila o zázrak.

Poslední zápas sezony nezačal pro Liberec vůbec dobře. Ve dlouho vyrovnané první třetině totiž hosté zasadili černobílým dvě kruté rány. Dolejš se Svobodou vypracovali dvoubrankové vedení, které následně Pazderův tým dost poctivě bránil. Liberci se nedala upřít snaha, ale gólman Petr Weissgärber se pomalu stával hrdinou.

Liberec prováhal dvě nabídnuté přesilovky, nastřelil dvě tyče a pomalu ztrácel naději. Neprůstřelnost vinohradského gólmana skončila až deset minut před koncem po Blažkově povedené ráně z 15 metrů. Jinak ale Weissgärber odolával.

Poslední třetina se hrála výhradně před vinohradskou brankou, ale další gól už nepadl.

Liberec se tak po 12 letech smutně rozloučil s extraligou. Po několika sezónách, kdy bojoval o záchranu, nakonec přišel pád o patro níž.

FBC Liberec – Sokol Královské Vinohrady 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)
Branky:
48. Blažek – 15. Svoboda, 17. Dolejš. Rozhodčí: Černý, Janoušek. Vyloučení: 0:2. Bez využití. Diváci: 272. Konečný stav série: 1:4 (4:8, 3:7, 4:2, 4:8, 1:2)

Foto: Pavel Doubek Photography


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Jaja napsal:

    Bylo to jen 2:1 ne 3:0 ,nic to na faktu sestupu nemění. Ale občas si zjistit přesný informace.

Napsat komentář

*